Как профилната снимка в социалните мрежи разкрива вашия характер?

5594
Как профилната снимка в социалните мрежи разкрива вашия характер?
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време почти няма човек, който да няма профил в поне една социална мрежа. И именно профилите ни там и това, което споделяме, ни представят пред останалите, макар и виртуално. Профилната снимка е част от това наше представяне, затова е важно да помислим каква да сложим и какво послание искаме да предадем чрез нея.

Според учени от Университета на Пенсилвания профилната снимка във Facebook може да покаже много от характера на един човек. Те направили изследване с участието на над 60 000 души, като се съсредоточили върху профилните снимки, защото смятат, че именно те показват какво впечатление иска един човек да остави у околните.

Въпреки че социалните мрежи дават възможност на своите потребители да оформят своята виртуална личност, проучванията показват, че поведението ни онлайн разкрива истинския ни характер. Според направеното проучване има 5 основни типа личности в социалните мрежи. Кои са те?

Невротици

Хората, които са невротици, обикновено показват прости, черно-бели изображения с отрицателни емоции, защото невротизмът се свързва с емоционална нестабилност и негативни чувства и емоции. Изразите на лицето на един невротик не са отворени и често той е с очила, ако се спре на профилна снимка, където се вижда лицето. Повечето невротици предпочитат тяхната профилна снимка да е без видимо лице. Но когато тяхното лице се вижда, те не са усмихнати и когато се вгледа човек, ще забележи, че им липсва самочувствие и имат ниска самооценка.

Защо снимките на децата ни нямат място във Фейсбук?

Екстроверти

Екстровертите обикновено избират за профилна снимка някой цветен фотос, като предпочитат да не са сами на него, а да са в компанията на поне няколко човека. Те не носят очила на снимката и излъчват настроение и приключенски дух.

Отворени

Отворените мъже и жени избират привлекателни, макар и не толкова цветни снимки, които имат повишен контраст, острота, насищане и при тях липсва размазване. Те се стараят да покажат по-широк спектър от емоции чрез своите профилни снимки.

Съвестни

В днешно време сякаш все по-малко хора са съвестни. Наличието на съвест е черта, която е свързана с подреденост и самодисциплина. Съвестните хора обикновено избират за профилна снимка колоритни, ярки и естествени изображения, на които са широко усмихнати, приветливи и излъчват щастие.

Анализ: Как действат социалните мрежи на детската психика?

Приемливи

Хората, които имат тази черта в характера, избират за профилни снимки меки, претрупани и по-малко естетически образи, въпреки че дори от тях струят положителни емоции. Никога не биха използвали филтър за своите снимки или да добавят ефекти, за да изглеждат по-привлекателни. Приемливостта се свързва със сътрудничество и социална хармония.

А вашата профилна снимка определя ли наистина вашия характер?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com