Как се e променил изборът на хората за храна след пандемията

1261
Как се e променил изборът на хората за храна след пандемията
Снимка: JESHOOTS-com / Pixabay

Тази пандемия доведе до огромни промени и продължава да предизвиква сериозни изменения в начина на живот, психичното здраве и качеството на живот на хората. Хранителните навици непрестанно привличат все по-голямо внимание и преоформят връзката между храната и качеството на живот, като учат всеки човек да се грижи за своите хранителни навици и начин на живот. Какво да ядем и къде да ядем са въпросите, които се задават повече от консумацията на храна. Оттук нататък балансираното и пълноценно хранене е това, което трябва да се има предвид, за да имаме силна имунна система.

7-те евтини, но здравословни храни в пандемията

Храните, съставките или рецептите могат да подсилят имунната система на човека, като същевременно го поддържат здрав. Здравословното хранене, включващо зърнени храни, белтъчини, боб, зеленчуци, плодове и ограничаване на силно преработените храни, позволява на организма да остане по-гъвкав. Здравословното хранене е отговор на въпроса за подобряване на начина на живот, както и за предпазване от болести и различни здравословни проблеми. Хората се насочват към закупуване на съставки или към избор на храни, за които се наблюдава, че имат по-дълъг срок на годност или че съдържат необходимите протеини, които се опитват да подсилят имунната им система.

Топ 3 на най-добрите храни за дълголетие

Една от най-големите промени, предизвикани от пандемията, е увеличаването на броя на разговорите за здравословен начин на живот и начините за това. Така че хранителната индустрия не оставя камък върху камък, тъй като въвежда иновативни рецепти в отговор на нарастващото търсене на здравословна храна. С промяната на тенденциите вкусовите предпочитания на хората се променят, за да се появят ястия, които са баланс както между техните желания и тяхното здраве.

4 храни, които всички замразяваме, а не трябва

С промените в поведението на потребителите, ролята и значението на закуските в живота на индийските потребители се разшириха, тъй като те се фокусират върху баланса между здравето и удоволствието. Между тези хранителни навици хората се стремят да намерят баланс, което все повече стимулира пазара за рекламиране на по-вредни храни. Функционалните храни разглеждат закуските не само за хранене, но и за подобряване на емоционалното, психическото и физическото здраве. Как да се ориентираме в потребителското търсене на хлебни изделия, които предлагат както хубави изживявания, така и по-здравословни варианти с по-малко захар и въглехидрати в допълнение към функционалните ползи, които подпомагат имунното здраве.

7 полезни храни, които може да са опасни

Налице е промяна в модела на хранене и с това как хората заменят трите големи хранения с шест мини хранения. Корпоративните кухни също балансират здравословното и нездравословното хранене, като предлагат различни заместители, които са вкусни, както и служат за здравословно хранене. Поради по-малката физическа активност и ограничените посещения в офиса, както и увеличеното време, прекарано пред екрана, хората се отдават на безпокойство или стрес. Яденето на здравословна храна, като халва без захар, шоколад, енергийни барове, и консумирането на повече храна се отразява на цялостното здраве.

Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото

Фирмените кухни дават възможност и за групово хранене. Тази концепция за предлагане на групово хранене на масата намалява стреса, като подобрява цялостното здраве на всеки служител. Модата на местната кухня и симпатиите към местната храна са се увеличили, което кара корпоративните кухни да сервират според симпатиите и вкуса, като се съобразяват и с всички останали фактори.

Поскъпването на храните е причина за рекордната инфлация от началото на пандемията

Някои хора са направили различни промени в начина си на живот по отношение на храната, за да успокоят тревожността си, като промяната в начина на хранене е една от съществените промени, която е дала положителни резултати. Съставките или ястията, богати на пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове, са част от ежедневния прием на храна. Хората, които искат да намалят нивото си на тревожност, трябва да направят диетата си толкова проста, колкото да заменят хранителните си продукти с питателни храни с повишаващи настроението свойства. Помислете за добавяне на храни с високо съдържание на цинк към диетата си, като например масло от стриди, кашу и яйчни жълтъци, които трябва да бъдат добавени към диетата.

7-те евтини, но здравословни храни в пандемията

Няколко фактора оказват влияние върху цялостното здравословно състояние, докато приемаме нездравословна храна, но пандемията ни е накарала да осъзнаем колко е важно да консумираме здравословни хранителни продукти и да подобрим начина на живот на хората по отношение на здравето, което имунизира тялото ни, кара ни да се чувстаме здрави и помага да сме във форма.

Източник: First Post

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com