Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре?

11 юни 2024, 10:11 часа

Социалните мрежи и зараждането на нови професии като инфлуенсърството наложиха нов тип общуване – визуалното, при което всяка снимка пресъздава история, разказва за нас и живота ни. Споделянето на преживявания чрез снимки, които задължително трябва да бъдат впечатляващи, а заснетият да изглежда като звезда и да е най-добрата версия на себе си, поставя много нови изисквания към уменията ни да снимаме хора, а когато говорим за селфи – да снимаме себе си така, че да бъдем великолепни.

Толкова великолепни, че мнозина да не съумяват да ни познаят, ако ни срещнат на улицата. По неписано правило снимките се подлагат на обработка, превръщаща обикновеното момиче в богиня на красотата. Но преди обработката е важно да бъде заснет качествен материал. Как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре е въпрос от първостепенно значение, когато става дума за социалните мрежи и нашето присъствие там.  

Популярни лица, известни инфлуенсъри, фенове на селфитата и специалисти споделят своите тайни и правила по темата как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре на снимките. Откраднете си идеи от тях, защото лятната почивка чука на вратата ви и със сигурност ще искате да разкажете за своето вълшебно лятно пътешествие със снимки, на които изглеждате блестящо.

Правила, трикове и съвети как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре

-          Научете се как да позирате

Онлайн ще откриете онагледени много техники, събрани от професионални фотографи и професионални модели, които ни учат онагледено как да заставаме, къде да сложим ръцете си, какво да е разположението на краката ни и прочие, за да изглеждаме по-стройни, по-красиви, по-специални на снимките. Тъй като тези техники трудно се описват с думи, съветваме ви да погледнете личните примери на Кели – професионален фотограф с дългогодишен опит, извървяла своя труден личен път от неудобните и безлични снимки до шедьоври, на които всеки човек изглежда прекрасно.

Сред съветите ѝ, свързани с позирането, са как да избегнете появата на двойна брадичка на снимката, изнасяйки едното си ухо напред, как да наклоните глава, така че челюстта ви да не изглежда плашещо масивна, а деликатна и красива, как да се вталите визуално без Фотошоп, изнасяйки по-голямата част от теглото си върху задния си крак, как да не изглеждат бицепсите ви  огромни чрез осигуряване на разстояние между тях и торса и т.н.

Как да изглеждате привлекателно на снимки: Съвети от опитни фотографи

-          Правилната светлина

Изберете най-удачния момент от деня за снимки и търсете меката светлина, която пада срещу вас, а не идва зад или над вас. Ако светлината е зад вас, ще изглеждате мрачни и сиви, ако е над вас – сенките, падащи върху лицето ви, ще оставят неприятен отпечатък. Най-великолепният тен на кожата предават залезите, озаряващи лицето ви. Опитайте и се убедете.

-          Правилният ъгъл на снимане

Харесвате се, когато гледате на една страни, но не одобрявате снимките, при които гледате в камерата? Разгледайте свои снимки, вижте ъгъла и позицията на тялото спрямо камерата на тези, на които считате, че изглеждате най-добре, запомнете този ъгъл и го използвайте за бъдещи снимки.

-          Овладейте тайните на усмивката… с очи

Усмихването с очи, известено още като „smizing“, е изпитан метод, който се използва от истински супермодели. При него очите са широко отворени, а усмивката е само загатната, без да се виждат зъбите ви. Тези пози карат очите да сияят и да се усмихват.

-          Използвайте добър апарат

Техниката също е от значение и без добра такава трудно се получават добри снимки. Ако си правите непрекъснато селфита, изберете продукт, подходящ за самозаснемане. Не пропускайте и аксесоарите за селфи като селфи стик. Това е вложение, което се изплаща във времето особено ако работата ви изисква да изглеждате особено горещо на снимки.

-          Научете се да редактирате вашите снимки като професионалист

Перфектните снимки, които виждате в списания, социални мрежи и реклами, са редактирани. Изтеглете софтуер за редактиране на снимки и си поиграйте с експозицията и контраста, изпробвайте филтри, потърсете редактори на снимки онлайн. С някои от тях и вие самите няма да се познаете, след като приключите с ретуша. Самото съвършенство.

10 съвета как да позираме за снимка

-          Научете се къде е правилно да държите камерата, когато си правите селфи

Дръжте телефона и самата камера над нивото на очите, а не право срещу вас. Това кара очите да изпъкнат, а брадичката става фина и изящна. Ако искате пък да подчертаете фигурата и да се сдобиете с фина такава на снимката и безкрайни крака, камерата трябва да ви заснема отдолу. Това добавя немалко сантиметри към ръста.

-          Не пропускайте грима

Гримирайте се и изберете дрехи, които ви стоят великолепно. Гримът обаче не трябва да е този, който носите в ежедневието си. Има специални продукти, разработени да изглеждат добре на снимки. Намерете фон дьо тен, ласкателен към камерата, добавете по-наситен цвят на сенките, червилото и ружа, защото светкавицата отмива от цвета и така те избледняват на снимките.

И накрая, но не на последно място, когато се чудите как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре, запомнете правило едно – забавлявайте се, докато се снимате или ви снимат. Щастливият и уверен човек изглежда по-прекрасно.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес