10 съвета как да позираме за снимка

3091
10 съвета как да позираме за снимка
Снимка: iStock/Guliver

Вдъхновяващата красота на моделите от списанията е резултат не само на добра визия, но и на труда на екип от фризьори и гримьори, фотографски умения и доза фотошоп. Искате и вие да изглеждате добре на снимки, но нямате екип от специалисти зад гърба си?

Лесно е да го постигнете без професионална техника с нашите съвети как да позираме за снимка. С тяхна помощ ще акцентирате върху силните си страни, ще подчертаете предимствата си и ще избегнете показването на недостатъците, както и най-често срещаните грешки, които правят снимката комична, а не вдъхновяваща. Не е необходимо да бъдеш професионален модел, за да постигнеш професионални резултати и съвсем не е нужно да имаш впечатляваща физика. Всяко момиче ще изглежда като професионален модел с нашите 10 съвета как да позираме за снимка.

Как да позираме за снимка, за да се очароваме от резултата?

1. Ако нямате опит с камерата, нормално е да се чувствате неудобно пред нея и несъзнателно да дърпате главата си назад. Това обаче води до образуване на двойна брадичка и до нелицеприятна снимка. Напред трябва да бъдат… ушите ви. Позата предава гладка линия на челюстта и особен чар на лицето ви.

Кога е направена първата снимка в света?

2. Вторият съвет как да позираме за снимка е свързан с усмивката. Повечето усмивки на непрофесионални модели пред камера са неестествени и това си личи. По-добре не се усмихвайте, ако лицето ви ще изглежда сковано усмихнато. Или слушайте вицове, докато се снимате. Няма нищо по-жизнерадостно и красиво от естествената усмивка.

3. Ако се снимате прави и в цял ръст, тежестта следва да пада върху крака, който е по-назад. Това създава визуално по-слаба, стройна и красива фигура, отколкото ако пренесете тежестта на крака, който е отпред. Тежест, разпределена върху двата крака, също е лоша идея, която прави краката ви тромави, а позата скована.

4. Един от най-често задаваните въпроси е как да позираме за снимка, за да изглеждаме по-стройни. Тайната е в лекото завъртане с рамо към камерата на около 45 градуса да е тялото спрямо апарата, а не позиране в анфаз. Наклонете леко троса също към камерата. Това ще свали няколко килограма от талията, бедрата и краката ви и ще изглеждате много по-стройни.

5. От ключово значение за крайния резултат е начинът, по който държите рамената си. Ако се вълнувате как да позираме за снимка, имайте предвид, че отпуснатите рамена изглеждат нелицеприятно и ви правят по-тромава. Дръпнете ги назад, изправете се – позата ви веднага ще придаде чар на снимката.

Ето я - НАЙ-харесваната снимка в Инстаграм за 2021

6. Не заставайте в поза мирно пред обектива. Дори да е най-привлекателната поза, подчертаваща предимствата ви, ще изглеждате сковано и неестествено. Движете се и помолете да ви снимат в движение. Апаратът съвсем естествено ще хване много комични кадри по време на движениято ви, но сред снимките ще има и ваши фаворити – снимки, с които да се гордеете.

7.  Внимавайте с ръцете си. Не ги дръжте прилепнали до тялото, ако не искате ръката да изглежда като продължение на торса. Оставете разстояние между ръцете и талията, като поставите длан на ханша. Така талията изглежда по-фина.

8. Повечето хора, които се вълнуват как да позираме за снимка, пропускат очите, а те са една от най-важните части на тялото. Погледът е изключително важен в една фотография. Дори тялото да е излязло великолепно, ако очите изглеждат кривогледи, то снимката е провалена. Гледайте някъде настрани, а не точно в камерата. Това ще ви помогне да се отпуснете. Но определено се фиксирайте в обект, за да е равна линията на очите.

Вижте най-ужасната паспортна снимка в света (СНИМКА)

9. Сред най-честите притеснения по време на снимка е какво да правим с ръцете си. Може да играете с косата си, да държите аксесоар или предмет. Така няма да допуснете грешка да ги държите неестествено или да ги поставите на грешна част от фигурата си, подчертавайки недостатъците ѝ.

10. Ако позирате в профил, обърнете достатъчна част от лицето си към камерата и не пропускайте да „глътнете корема“.

Забавлявайте се! Щастливите хора излизат по-добре на снимки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com