Как започват дните си някои от най-успешните и интересни хора в света?

1872
Как започват дните си някои от най-успешните и интересни хора в света?
Снимка: Getty Images / Guliver

За повечето от нас е достатъчно трудно самото ставане сутрин, камо ли да се погрижим за всичко, което искаме да свършим, преди да излезем през вратата. Когато чуете за всичко, което високопродуктивните хора постигат за един ден, е трудно да проумеете как го правят. Тази трудна истина е, че обикновено ключът е в конкретна сутрешна рутина. Рутината е най-добрият начин да се уверите, че времето ви се използва ефективно. Това не означава непременно да прекарвате часове във фитнеса всяка сутрин или да четете три вестника преди отварянето на пазарите. Рутината просто ви помага да започнете деня си по начин, който ви позволява да изградите живота, който искате да живеете.

С кои известни личности се разделихме завинаги през 2022 година?

Когато мислите каква сутрешна рутина е най-добра за вас, е добре да се обърнете към някои от най-успешните хора. Помислете какво можете да вземете от техния дневен график, когато изграждате своя собствен. Нека разгледаме как започват дните си някои от най-успешните и известни хора в света. 

СТИВЪН КИНГ

Вместо сутрешен режим, който се фокусира върху общото благополучие, Кинг е изградил сутрешен режим, който благоприятства плодотворното му творчество. За него рутината е от ключово значение, особено ако иска да напише обичайните си шест страници на ден. Кинг изпива чаша чай или вода и сяда да пише между 8:00 и 8:30 ч. сутринта. Взема си витамини, пуска си музика и сяда на едно и също място, където "всички документи са подредени на едни и същи места". 

Украинците пеят химна преди контраофанзивата, Стивън Кинг със специален поздрав към тях (ВИДЕО)

ОПРА УИНФРИ

Никой не живее толкова пълноценно, колкото Опра Уинфри. Няма да се изненадате, ако ви кажа, че сутрешният ѝ режим не прави изключение. Опра Уинфри не вярва в алармите. Тя се е научила да се събужда между 6:00 и 6:20 часа сутринта постоянно и без помощта на звуков сигнал. Денят започва сериозно с перфектно смесено еспресо и размисли върху шепа афоризми, извадени от колекцията 365 събрани истини. Следва половинчасова медитация и едночасова тренировка на елиптичния й уред от висок клас. Тренировката често е придружена от успокояващите тонове на водещите по радиото. След това Уинфри се наслаждава на пълноценна закуска, пълна със сложни въглехидрати, фибри и протеини. Тя често съчетава средно сварени яйца и многозърнест тост с отговаряне на имейлите за деня и преглеждане на графика си.

Излиза новата книга на Опра Уинфри - "Светлина по пътя"

УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ

Великият държавник Уинстън Чърчил е имал характерна нестандартна сутрешна рутина. Той е оставал в леглото. Въпреки че се събуждал в 7:30 ч., британският министър-председател не ставал от леглото преди 11 ч. Всъщност той вземал душ и след това се връщал в леглото. Закусвал е в леглото, четял е новините в леглото и дори е диктувал кореспонденция на секретарите си. Понякога Чърчил преглеждал галериите на предстоящи книги, като разстилал различните страници и изображения върху чаршафите си. Когато най-накрая ставал от леглото, Чърчил си наливал уиски със сода. Не сме сигурни дали можем да препоръчаме алкохол преди обяд, но можем да кажем, че по-спокойният подход към продуктивността не винаги е нещо лошо.

Уинстън Чърчил е ръкоположен за рицар от кралица Елизабет II

БАРАК ОБАМА

Президентът Обама има легендарно продуктивна сутрешна рутина, която е била тема на редица статии, и то с причина. Бившият помощник на Обама, Реджи Лав, е описал сутрешната му рутина в мемоарите си и тя притежава цялата строгост и дисциплина, която бихте очаквали от президент номер 44. Денят на Барак Обама започва два часа преди първата му среща за деня, а не в определен час. Когато се събужда, той гледа епизод на Sports Center. След това проследява спортните новини. След това Обама тренира и сяда на здравословна закуска. Яйца, препечен хляб и портокалов сок са средностатистическото първо хранене на президента по време на престоя му в Овалния кабинет. Беконът беше част от рутината му по време на мандата и кампанията му, но трудностите на президентството доведоха до препоръчано от лекарите намаляване на холестерола.

Мъск и Обама с пропуски за ВИП ложите за Световното в Катар

Когато мислите каква сутрешна рутина е най-добра за вас, е добре да проучите каква е рутината на някои от най-успешните хора и най-вече на тези, на които подражавате. Помислете какво можете да вземете от техния дневен график, когато изграждате своя собствен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com