Каква е тайната на щастието на самотните хора

35430
Каква е тайната на щастието на самотните хора

Психолози от университета на Окланд в Нова Зеландия са разкрили тайната на щастието и благополучието на самотните хора. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Society for Personality and Social Psychology.

Както и щастливите двойки, самотните хора са удовлетворени от своя живот, ако те уверено избягват всячески конфликти във взаимоотношенията със своите колеги, роднини и партньори.

Самотата вреди на хромозомите

Папагалите жако за сетен път потвърдиха, че социалният стрес се отразява зле на състоянието на хромозомите. Ако тези доста общителни пт...

Освен това респондентите, стараещи се да избягват конфликти, при встъпване в брак демонстрират същата висока степен на удовлетвореност от своя живот.

От друга страна, самотните хора, които не толкова упорито избягват конфликтни ситуации, се оказват по-нещастни от тези, които имат отношения.

Както отбелязват изследователите, по-рано учените смятаха, че самотните хора като цяло са по-нещастни от обвързаните. Новото изследване показало, че това невинаги е така.

Като възможни причини за появата на щастливи самотници учените назовават отсъствието на стресови ситуации, които вероятно имат място при обвързаните.

Как да си гарантирате самотата

Някои хора, страхувайки се от трудностите, които могат да възникнат в отношенията, несъзнателно прилагат определени стратегии, които им...

Психолозите отбелязват, че в съвременното западно общество расте броят на самотните хора. Например днес в САЩ се наброяват 128 милиона пълнолетни самотници, което е 51% от зрялото население, допълва Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com