Каква ще стане с тялото ви, ако въртите обръч всеки ден в продължение на един месец?

7781
Каква ще стане с тялото ви, ако въртите обръч всеки ден в продължение на един месец?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Кога за последно въртяхте обръч? Най-вероятно в училище, нали? Направо сме изоставили това спортно оборудване, въпреки че дава много положителни емоции. Не си мислете, че само деца или гимнастички могат да използват обръч. Въртенето на обръч има своите предимства за оформяне на фигурата и дамите трябва да му отделет нужното внимание.

Ползи от упражненията с обръч за тяло

Борите се с излишните калории

Активното упражнение с обръч е подобно на танцова аеробика. Калориите се изгарят много бързо и това, както знаете, е ключът към бързата загуба на тегло.

Тънка талия

Мечтата на всяка жена е да има стройна фигура и тънка талия. Опитът показва, че само за 6 седмици активни тренировки тялото ще започне своята трансформация: талията намалява средно с 3,5 cm, а бедрата с 1,5 cm.

Кои са най-добрите варианти за упражнения и тренировка у дома?

Нормализиране дейността на сърдечно-съдовата система

Ако не бягате или не ходите на фитнес, тогава вашето кардио натоварване вероятно е недостатъчно. В домашни условия е трудно да се осигури необходимата такава тренировка. А тя е абсолютно необходима. Тя е важна и за поддържане на нормалната мозъчна функция и намалява ефектите от стреса. Обръчът е идеален уред за домашни кардио тренировки.

Укрепване на мускулите

Въртенето на обръча не е лесно. От първия път упражнението не се получава на почти никого. Необходимо е да въртите бедрата достатъчно интензивно, така че обръчът да не падне на пода. А това означава, че упражнението е сложна и висококачествена тренировка за мускулите на долната част на тялото, която обикновено страда от наднормено тегло.

Съвети за тези, които ще въртят обръч

Изберете правилния размер обръч. Ако сте начинаещ, най-добре е да вземете обръч с голям диаметър - по-лесно е да го въртите. И ако вашето ниво е „професионалист“, тогава можете да завъртите много малки обръчи.

НАЙ-добрите упражнения за стегнат корем

Намерете обръч с правилното тегло. Колкото по-лек е обръчът, толкова по-лесно е да се справите с него. Тежките са подходящи за тези, които вече не усещат натоварването от белите дробове.

Научете техниката. Преди да се заемете с въртене на обръча, в идеалния случай трябва да гледате видео с инструкции с упражнения или да се консултирате с треньор. Това ще ви помогне да изберете правилния подход и интензивност на тренировката.

Не прекалявайте . За да избегнете дискомфорт в мускулите, започнете с краткотрайни тренировки за 10 минути веднъж на ден, а след това два до три пъти на ден. Когато упражнението стане удобно, то може да се включи в тренировъчния комплекс и да се увеличи по продължителност.

Експертът все пак съветва обръчът да се върти внимателно, защото при неправилно използване може да остави синини по тялото и да се чувствате като бити.

Това упражнение не е подходящо за всяка жена. Ако чувствате, че това не е ваше, тогава не трябва да се измъчвате. Не забравяйте, че спортните дейности трябва да носят радост и удоволствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет

Каква е разликата между червен и жълт лук

Защо никога не трябва да ядете череши на гладно?

Кога е най-доброто време за слънчеви бани и как да го направите правилно: 7 правила, които ще ви предпазят от изгаряния

До каква възраст израстват момчетата и момичетата?

Намислете си едно число от 1 до 15 и вижте късметчето си за ЮНИ 2024

Стихотворение за 26 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 май 2024

Таро хороскоп за 26 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com