Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква зодия сте според славянския зодиак

26 май 2021, 10:16 часа

Нашите прадеди славяните също са имали свой хороскоп, в който всеки зодиакален знак отговаря на конкретно животно. Ето какво животно сте според датата на раждане:

МЕЧКА

10 декември – 9 януари

Вие сте стопанин на гората, но не и цар на животните. Обичате уюта, семейството, приятелите. Умни и талантливи сте, но и доста лениви, което ви пречи да постигнете големи успехи. Предпочитате спокойствието и се опитвате да внасяте баланс и равновесие.

ВЪЛК

10 януари – 9 февруари

Силни сте и пазите здраво територията си. Държите на близките си и сте готови да скочите на всеки, който застрашава семейството и приятелите ви. Честни и справедливи сте, но лесно се гневите, ако някой иска да ви отнеме нещо, което смятате, че ви принадлежи.

ГАРВАН

10 февруари – 12 март

Вие сте надарени с изключителен ум и интуиция. Няма въпрос, на който да не намерите отговор. Непрекъснато обогатявате знанията си и ще успеете, ако се посветите на научна или изследователска кариера. Под този знак са родени най-много пророци.

ВИДРА

13 март -  11 април

Безкористни сте и помагате на всички в беда, но се отличавате и с голям инат. Винаги считате себе си за прави и рядко признавате грешките си.

ЖАБА

 12 април – 13 май

Лесно се адаптирате към всичко ново и непознато. Рядко си поставяте големи цели, но бавно и последователно постигате това, което желаете. Хората харесват компанията ви, защото общувате леко и не натоварвате с присъствието си.

ЛИСИЦА

14 май – 15 юни

Имате чувство за хумор, обичате да се забавлявате, но понякога прекалявате в шегите си с другите. Често оставяте работата си недовършена, отклонявате се и пак се връщате отначало. Не сте много последователни в действията и в отношенията с хората, което създава проблеми както на вас, така и на близките ви.

МИШКА

16 юни – 13 юли

Вие сте деликатни, нежни и добродушни. Понякога сте страхливи и нерешителни, но обичате да се грижите за близките и да се раздавате. Склонни сте да изпадате в състояние на пълно безразличие, но това бързо отминава и отново ставате всеотдайни и обичливи.

ОХЛЮВ  

14 юли – 15 август

Вие се родени лидери, които хората уважават и следват. Чувството ви за справедливост ви кара да се борите против неправдите, както и винаги да помагате на хора в нужда. Винаги спазвате обещанието си и на вас може да се разчита.

РИС

16 август – 12 септември

Вие сте чувствителни, силни, безстрашни, но и много раними. Умеете да водите другите и да бъдете лидер, но прекалената ви чувствителност ви предава. Лесно се обиждате и наранявате и сте склонни да се затваряте в свой измислен свят, изолирайки се от околните.

ПЧЕЛА

13 септември – 14 октомври

Вие сте трудолюбиви, практични и много лоялни. Склонни сте да поемате и чужда работа, поради което понякога злоупотребяват с добротата ви. Критични и перфекционисти сте, което често ви пречи.

БОБЪР

15 октомври – 12 ноември

Вие сте спокойна натура, която се стреми към спокойствие и избягва стреса и напрежението. Знаете добре собствените си възможности, но не държите на всяка цена да ги демонстрирате и да се хвалите. Не ви харесва да ви командват, затова сте склонни дълго и продължително да „копаете“, но да успеете сами.

КУЧЕ

13 ноември – 9 декември

Вие сте смели, лоялни и предани към близки хора. На вас може да се разчита, никога няма да предадете приятели и колеги. Действате открито и никога не нанасяте удари под кръста.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес