Какво да правим, когато ни е скучно?

11502
Какво да правим, когато ни е скучно?
Снимка: iStock/Guliver

Есента ограничава до минимум възможностите за забавления на открито. В комбинация с мрачното време, късият ден и липсата на слънчеви лъчи настроението и самочувствието обикновено са понижени. Есенната депресия е често явление, но освен нея проблем е и скуката. Наред с гледането на телевизия, четенето на книги, разговора с приятели и общуването в социалните мрежи спасение от скуката може да бъде намерено и в редица дейности, които освен приятни да бъдат и полезни за ума, тялото и личностното ви развитие. Повечето от тях може спокойно да извършвате и от уюта на дома си с чаша горещ чай в ръка.

Убийци на скуката, които носят полза

1. Курсове, семинари

В дигиталната ера предложенията за курсове, квалификации, семинари онлайн са многобройни. Ако ви е скучно и имате достатъчно свободно време няколко часа седмично, потърсете курс по интересуваща ви тема. Тя може да бъде чужд език, маркетинг, изкуство или нещо, свързано с работата ви, което да ви помогне да израствате в кариерата си. Огромна част от тези курсове се провеждат с видео или в реално време, което позволява да се поддържа активна комуникация с останалите курсисти. Освен полза за знанията и уменията те ще успеят да ви спасят и от скуката.

2. Изкуство

Ако сте сръчни и имате усет към красивото, сега е моментът да направите ръчноизработени картички и предмети за дома и приятелите или да разкрасите дома си. Стандартният ремонт може да е съчетан с изкуство и да превърнете скучната си стая в уникално местенце. Полезното отново е умело съчетано с приятното.

Това са най-скучните мъже от зодиака

Няма какво да си кривим душата - има хора с които времето отлита бързо и неусетно и винаги с тях се случва нещо ново, а има и такива, с...

3. Спорт

Ако времето позволява, спортувайте навън. Чистият въздух подобрява настроението, избистря ума. Спортът също. В случай, че вали и е прекалено студено, спортът вкъщи също е решение, което е едновременно и полезно, и убиец на скуката. На пазара се предлагат достатъчно малки уреди или ластици, с които да извършвате дори силови тренировки в дома си. Цената им е достъпна за всеки и не отнемат място, а видео със заснети тренировки с тях ще откриете в социалните мрежи и канали, както и в редица сайтове.

4. Четене

Тук не говорим обаче за приятен роман, а за литература, свързана с работата, специалността или хобито ви. Може да е онлайн – сайтове, блогове, форуми или офлайн – специализирани списания, литература. Не само ще запълните времето си и ще се освободите от скуката, но и ще постигнете по-добри резултати в работата си.

5. Настолни игри

Защо е добре децата да скучаят

Живеем във време, в което децата получават толкова много стимули от толкова много страни, че по някакъв начин сме свикнали те да са вин...

Те са забавни, развиващи и са идеален начин да споделите скучната хладна вечер с децата или с приятели.

6. Разчистване

Прегледайте вещите си. Тези, които няма да ползвате, може да подарите на нуждаещи се и да направите живота си по-смислен, или да ги продадете и да закърпите бюджета си. Като бонус ще освободите място в живота и жилището си, ще запълните свободното време и ще преборите скуката.

7. Планиране

Планирайте следващия уикенд, пътуване или отпуска. Изберете място, на което да прекарате ваканцията, град, който да посетите. Проучете забележителности и местенца там, помечтайте. Дори самото разглеждане на екзотични дестинации, съчетано с планиране кога да отпочинете там, са достатъчни, за да се избавите от скуката и да се почувствате щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com