Какво да правим със старите четки за зъби

9749
Какво да правим със старите четки за зъби
Снимка: Sarah Chai / Pexels

Всеки стоматолог ще ви каже, че четката за зъби трябва да се сменя на всеки три месеца, независимо колко е хубава. Ако сте прекарали вирусно заболяване, то е добре да я смените веднага. И така възниква и въпросът, как можем да употребим непотребните стари четки за зъби?

Можете да ги използвате за чистене на фугите. Всяка добра домакиня знае, че минаването само с парцал е чисто отбиване номера. Най-вероятно ви звучи смешно да използвате четка за зъби за почистване на пода, но пък ще видите колко е ефективно това. Самите фуги са трудни за достигане, но пък ще видите, че като ги почистите ще заблестят. Можете да го използвате и за наказание – който не слуша, чисти с четка за зъби пода.

Друга възможност за почистването с четка е аквариумът. Знаем колко трудно може да бъде, но с четката ще стигнете до всяко едно ъгълче. Ако пък сте творческа личност, можете да намерите вдъхновение в различни проекти. Най-популярният начин е да рисувате върху платно с четка за зъби. Можете да използвате различни цветове и да направите интересни преплитания.

Можете да използвате четката и за почистване на плодове и зеленчуци, като цитруси или царевица. За тези неща обаче е добре да е чисто нова, защото колкото и да дезинфекцирате старата винаги може да остане някоя бактерия.

Ето защо не трябва да държите четката за зъби в банята

Само миенето на зъбите не е достатъчно, за да разичтате да нямате дентални проблеми. Също така трябва да сте сигурни, че съхранявате че...

Четките обаче могат да се използват за други неща. Например, дръжките им стават чудесни за ограда на растения или пък декорация на саксии. Разбира се, именно дръжките ни карат да оставим четката  и да си помислим защо да я изхвърляме.

Всъщност можете да използвате четките и за почистване на бижута и сребро. Накиснете я в сода и гореща вода, а след това изтъркайте бижутата си. Детайлите са трудни за почистване с ръце, но пък с четката ще можете да се справите лесно и бързо. Самата четка може да проникне до тези трудни места и да имате кристално чисто бижу.

Друга идея за дръжките е да направите различни декорации. Можете да включите и децата, като го превърнете в семейно забавление в студените дни. Така ще насърчите креативността, творческото мислене и сръчността. В същото време ще разнообразите и градината си. Направете различни цветя или фигурки от дръжките, а след това ги поставете на подходящи места. Можете да го направите и като закачка с погледа. Подберете такива цветове, които да се сливат с останалите ви растения и първоначално няма да се забележат от наблюдателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...