Какво казват любимите ни сериали за нас

1042
Какво казват любимите ни сериали за нас
Снимка: iStock

С нетърпение чакаме любимите си сериали. Също с такова вълнение броим дните, след които ще започне новия сезон. Нетърпеливи сме и за това да видим своите любими герои. Вълнуваме се какво ще им се случи. В тези случаи нямаме нужда дори от мението на психолози, защото лесно сами преценяваме, че сме се пристрастили.

Специалистите все пак твърдят, че при някои хора наистина емоционалното обвързване с любимите им герои се доближава по наситеност на чувствата с това към реални хора. При някои дори ги надминава!

Изследване: Защо НЕ бива да гледаме телевизия

Голямата любов към телевизията води до влошаване на когнитивните функции и снижаване на обема на сивото вещество, предупреждават америк...

Ако кажем обаче, че това е само начин да компенсираме липсващото ни в живота, такова заключение ще е доста повърхностно.

Има хора, нуждаещи се да гледат любовни сериали, тъй като не им върви в любовта. Но пък има и такива, които обичат филми на ужасите - това едва ли означава, че им липсват ужаси в живота. Причините със сигурност са многопластови.

Различават се за отделните хора, но при всички положения е факт, че пристрастяването към любим сериал все по-често се среща. Технически причините за този феномен е шансът винаги и по всяко време да го гледаш, да намираш и пропуснатите серии и да харесваш нови сериали, за които иначе нямаше да знаеш, че съществуват. Можеш да изгледаш само за няколко дни всичките му минали сезони.

Не трябва да забравяме и фен групите, където се обсъждат различни детайли от действието, а също и от живота на актьорите. По този начин дори сериал, излъчван веднъж седмично за час, е източник на развлечение за нас в продължение на много часове на ден. Точно тази възможност - да се удължава времето, в което филма ни дава удоволствие, повишава и нашата зависимост.

Защо гледането на спорт е полезно?

Изследванията показват, че при възрастните хора, които активно гледат спорт, рискът от появата на депресия при е по-нисък. Това заключе...

Сериали, величаещи жените, които са майки, съпруги и изграждат кариера привличат повече женска публика. Те показват, че може да се справиш с всичко. Според психолозите дават кураж, че ще се справим с всички трудности, неприятности и провали в живота.

Политическите сериали също са много гледани. Хората изпитват страх от терористи, атаки и войни. Психолозите смятат, че хората ползват сериалите като източник на информация за заобикалящия свят.

Сериалите за приятелки показват търсенето на любовта и силата на приятелството, оцеляващо въпреки всичко.

Сериалите за свръхестествени явления задоволяват нашата необходимост да вярваме, че съществува нещо повече от света, който е около нас, че има други същества и други измерения.

Плюсовете от гледането на сериали

В днешния свят на телевизията имаме възможност да прекарваме свободното си време в гледане на различни сериали, вариращи от комедии, пр...

Екшън сериалите ни предоставят необходимата доза адреналин, която липсва в живота на някои хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com