Какво можем да тренираме безплатно у дома?

4194
Какво можем да тренираме безплатно у дома?
Снимка: iStock

Много хора предпочитат да тренират вкъщи. Доста по-удобно е, не се дават излишни пари, а и не се налага да се бутате с други хора по залите. Какво можем да тренираме у дома, обаче? В тази статия сме се постарали да дадем отговор на този въпрос с някои лесни идеи за домашни тренировки. Вижте кои са те: 

1) Скачане на въже

6 съвета за начинаещите в спорта и тренировките

Нека позная – едно от новогодишните ви обещания беше да тренирате – за здраве, за стройна фигура и стегнато тяло, за повече...

Освен ако не скачате на въже като слон, едва ли може да пречите на съседите. Трябва да имате достатъчно висок таван, за да не закача въжето лампата и пространство, за да не се удря в околните мебели. Напълно постижимо е да скачате на въже у дома. Преди това не забравяйте да се разтегнете добре и да загреете. Може да изглежда като лесна работа, но това всъщност е доста уморителна тренировка. И една от тези, които изгарят най-много калории. 

2) Упражнения с ластик

Можете да си купите ластици за тренировки от всеки магазин за спортни стоки. В интернет има доста упражнения за това как може да ги ползвате у дома. Просто се уверете, че винаги са захванати добре и че правите упражненията правилно. Тренировките с ластици са доста добри за цялото тяло и могат да бъдат както по-леки, така и по-натоварващи. Намерете перфектния баланс за вас и действайте. 

3) Упражнения без уреди

Никога не правете ЕДНА и съща тренировка всекидневно

Може би тренирате все така усилено, но напоследък не виждате желаните резултати. Не усещате, че тялото извършва активност и не виждате ...

Лицеви опори, коремни преси, клекове....Понякога няма нужда да се чудим за сложни упражнения и уреди. В интернет може да намерите много видеа за тренировки без уреди за цяло тяло. Има и доста безплатни мобилни приложения, които предлагат дори цикли с месечни тренировки. Въпрос на проучване и желание е да намерите най-правилното за вас. 

4) Йога

Може да практикувате йога у дома без никакви проблеми. Важно е да намерите подходящ инструктор или видеа, които следват вашето ниво. Разбира се, няма да е приятно да не сте в компания със зала, но си има предимство и да сте сами у дома. Просто внимавайте да не се контузите и да следвате инструкциите правилно и няма да имате проблеми. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com