Какво ни вещае денят на раждане според старите българи?

27256
Какво ни вещае денят на раждане според старите българи?
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да знаете какви сте и какво ви очаква, може да разберете от вярванията на старите българия. Всичко зависи от месеца ви на раждането и от дадата. Проверете сами:

ДНИТЕ ОТ СЕДМИЦАТА

ПОНЕДЕЛНИК

Кои са поверията, които трябва да спазваме на Велики четвъртък?

Седмицата преди Великден е изпълнена с ритуални действия, които подновяват свързаността на човека с Христовото съзнание и ценностите, к...

Добре е да се родиш в понеделник. Роденото в понеделник ще е обичливо, с хубави очи и лице. Ще е кротко, ще има много любов и добър живот.

ВТОРНИК

Вторник, а на места и петък, се смятат за не много добри дни за раждане. Човек ще стане сух на лице, може да е смирен, ала горделив. Такива хора обаче са силни и богати, и живеят дълго. Роденият през вторник ще има много пречки в живота си, късметът няма да е с него. Най-лош от всички вторници е този преди Великден. Такова е и името му "Черен вторник". За тези, които са имали нещастието да се родят тогава, народът ни е изпял много тъжни песни с постоянен рефрен "Родила те майка ти у черен вторник...". Такива хора се вярвало, че носят нещастие за цял живот.

СРЯДА

Искате страхотен секс? Задайте му тези 30 въпроса!

Всяка от нас иска да бъде добра в леглото и да задоволи партньора си. Ако искате да го накарате да ви желае и да жадува за секс с вас, ...

Детето, родено в сряда, ще е хубаво на лице, ще има стремеж към духовното. Ще бъде верен, чистосърдечен, честен, но не особено богат. Родени в сряда живеят малко, но ако преживеят, достигат до дълбока старост.

ЧЕТВЪРТЪК

Денят се приема двузначно и като добър, и като лош. Добре е, че роденият в този ден ще има бяло и червено лице, хубава снага, светли и умни очи. Ще живее много. Лошо е, че ще бъде скитник, "никъде кол няма да забие". Главатарят на четвъртъците е "Вироглав четвъртък" (четвъртъкът през първата седмица от Великите пости). Лош е четвъртъкът след Спасовден, казват му "Куцият четвъртък".

Цялата статия четете в Iwoman.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com