Какво никога не трябва да се прави с вещите на починалия?

206430
Какво никога не трябва да се прави с вещите на починалия?
Снимка: Pixabay

Вещите абсорбират енергията на своя притежател. Но след смъртта му тя се трансформира в отрицателна. Това е причината повечето хора да изхвърлят вещите на починалите си близки.

Съществува обаче и друго древно поверие, според което е възможно и дори е необходимо да се запазят вещите, които някога са принадлежали на любим човек. Това се прави, за да се успокои душата на починалия, който в противен случай може да се обиди от факта, че бързо е бил забравен.

Какво задължително се прави с вещите на починал човек?

Най-вероятно истината е някъде по средата.

Във всеки случай решението дали да се запазят вещите на починалия трябва да вземе в зависимост от конкретните обстоятелства. Но също така трябва да запомните определени правила:

1. Нито една от вещите на починалия не трябва да се докосва в продължение на три дни и най-правилно е да изчакате след четирийсетдневното възпоменание.

2. След това най-ценните вещи, които не може да изхвърлите по някаква причина, се препоръчва да се поставят в кутия, която да се изнесе извън жилищните помещения. Например на тавана.

След смъртта на човек енергията на любимите му предмети също става мъртва, а това не предвещава нищо добро за живите.

Отиде си синът на Тодор Живков - Владимир

Синът на бившия генерален секретар на ЦК на БКП, министър- председател на НРБ и първи председател на държавния съвет Тодор Живков &ndas...

Вещите на починалия (спално бельо, легло или диван, дрехи) е задължително да се изхвърлят, тъй като те поглъщат енергията на неговите мъчения и смъртта му. Обикновено такива предмети се изгарят или директно се изхвърлят.

Всички останало, което е принадлежало на мъртвия, може да бъде запазено или подарено. Ако някои вещи не са необходими или няма на кого да ги дадете, тогава може да ги оставите в църква. По този начин ще помогнете на нуждаещите се и ще покажете уважение към паметта на починалия.

Какво да правим с дрехите?

Можете да запазите единствено връхни дрехи при положение, че са били носени малко. Докато бельото трябва да бъде изгорено или изхвърлено. Също така не е добре да запазите дрехите, които са били любими на починалия и той ги е носил често. Те имат невероятно силен енергиен ефект, който естествено е отрицателен.

А с бижутата?

Отиде си легендарният Джон Лоутън

На 29.06 е починал Джон Лоутън, легендарният изпълнител на July morning, съобщи бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. Лоутън стана попул...

Тази тема е много чувствителна и противоречива. Ясно е, че има много малко хора, които доброволно са се съгласили да изхвърлят златно бижу, защото то е било любимата вещ на покойник. В такива случаи се препоръчва човек да бъде погребан с тези предмети, особено ако те са били върху него по време на смъртта му. В крайна сметка отрицателната енергия се запазва десетки или дори стотици години. Това важи особено за камъните, които натрупват не само позитивна, но и негативна енергия. Нищо чудно, че те се използват в почти всякакви магически ритуали.

Но това определено се отнася за онези бижута, които са били на починалия по време на смъртта. Наследствените бижута не влизат в тази категория.

Може ли да запазите спалното бельо?

Дори покойникът да не го е използвал постоянно, наложително е да се отървете от чаршафите, завивките и калъфките за възглавници, тъй като те пазят страданията му.

Разбира се, окончателното решение какво точно да се запази от вещите на починалия и какво да се подари или изхвърли, трябва да бъде взето от близките му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com