Какво означава, когато едно от ТЕЗИ животни ви мине път

22715
Какво означава, когато едно от ТЕЗИ животни ви мине път
Снимка: Pixabay.com

Всички сме чували за най-различни суеверия, свързани с животните, като например, че черната котка е на нещастие. Но има и такива за животни, за които дори не сте предполагали. Днес ще ви представим някои от поличбите, които носят те, а понякога могат да са и много мощни:

Сова

За совите се смята едновременно, че са символ на мъдростта, но и на смъртта. Известни са още от Древна Гърция, като биват свързани с Атина Миневра – богинята на мъдростта. През различните времена са свързвани и с други богове. 
Совата предупреждава за наближаваща промяна, затова ако срещнете такава – трябва да се подготвите. Те не носят лош късмет, енергията им е кралска и дори може да считате, че ви чака успешен период.
Ако пък се занимавате с направата на магии и се появи сова – бъдете внимателни, магията ви наистина е силна.

Паяк

Още едни животинки, които се свързват с древногръцката богиня Атина. Паяците носят добра енергия, ще ви се случват хубави неща и ще имате късмет. Среща със стар приятел също не е изключена.

Котка

Котката се появява, за да ни накара да послушаме сърцето и интуицията си. Те имат магически и много мощни сили, но и цветът им е от означение. Например бялата котка се свързва с любовните отношения, плодородие и промени, свързани с тази насока. Черната пък се асоциира с мъдростта, но и с промяната на късмета – понякога за добро, понякога не чак толкова. Оранжевите котки символизират духовното, различни етапи от вашето съществуване и промени в душата ви.

Врана/гарван

Враната е свещената птица на Тот – египетски бог на мъдростта и магията, както и се асоциира с други божества – Асклепий, Аполон, Хера. Знаем, че е свързана с лоши ситуации, но пък символизира истинността. 
Ако видите врана, нещо важно предстои да се случи в живота ви, трябва да се подготвите.

Елен

Елен или сърна на пътя ви означават да продължавате да се движите в посоката, която сте поели, въпреки всички препятствия и трудности, не се отказвайте и вложете сърцето и душата си. Всичко това ще ви се отплати. Стойте с гордо вдигната глава като елените. Освен това, тези животни са свещени за богинята Артемида. 

Заек

Зайците са добра поличба. Те предвещават късмет и успех, доверете се на съдбата, очакват ви изобилие и плодотворен период.

Гущер

Гущерите също подсказват за правилна посока. Ако все по-често се натъквате на влечугите, обръщайте повече внимание на сънищата си и ги тълкувайте. Освен това, те потвърждават да продължавате в същия дух.

Змия

Змиите са свързани с природата и Земята. Те символизират мъдрост и мощ. 

Водно конче

Водните кончета се смятат за духовете на наши починали, които са покрай нас, за да ни дадат енергия и сили да продължим напред. 

Калинка

Калинката е символ на победата на живота над смъртта. Видите ли калинка, значи е време за промени в живота ви, и то фундаментални. Обикновено е свързана с късмет, радост, щастие и успехи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...