Какво разкриват повтарящите се сънища?

12196
Какво разкриват повтарящите се сънища?
Снимка: Stefan Keller / Pixabay

Повтарящите се сънища вероятно будят тревога у вас, дори да не са кошмари, а пълни с прекрасни преживявания, и се опитвате да ги разгадаете, да вникнете в скрития им смисъл. Ако често сънувате един и същи сън, не се притеснявайте – не сте единствените, повтарящи се сънища са имали поне веднъж в живота си до 75% от хората. И все пак – защо се случват, дали са повод за тревога, или имат скрито послание?

Защо сънуваме един и същи сън?

Как да тълкуваме сънищата си без съновник?

Сънищата ни са доста лични преживявания и обикновено са тълкувани  доста общо. Психоаналитикът Саверио Томасела обяснява, че ако с...

Причината за това се крие в проблемите ни. Обикновено повтарящите се сънища са свързани с негативни емоции и преживявания, с падане, пропадане, преследване, неподготвеност за изпит или провал на работното място. Те са отражение на страховете и емоциите ви, докато сте будни.

Ако сте подложени на стрес и менталното ви здраве не е в добро състояние, не е учудващо, че сънувате един и същи сън всяка нощ. За да се отърсите от кошмара, за да повишите качеството на съня си, първо следва да се справите със стреса, да се освободите от притесненията и негативните емоции в ежедневието, а след това и да потърсите помощ от специалист, ако страховете ви все още ви преследват нощем.

Тези кошмари са отражение на стреса през деня, а и самите те подхранват този стрес, тъй като не ви дават възможност да си починете и ви притесняват и в будно състояние, карайки ви да се чудите защо се случват. Така се получава омагьосан кръг, от който трудно може да се измъкнете, ако не намерите спокойствие – и в делника си, и през нощта.

Конкретни повтарящи се сънища могат наистина да разкриват или предсказват събития, които са минали или които предстоят. Ако често сънувате, че падате от високо с приятел, с когото не сте в добри отношения, може би е време да се помирите с него.

Сънищата на човека са свързани с пътуване във времето, твърди сомнолог

Нашите сънища може да са истински ключ към пътуването във времето - както към миналото, така и към бъдещето. Това твърди руският сомнол...

В случай че в съня ви сте на изпит и се проваляте, помислете за страховете си, за неразрешените си проблеми, за недовършените задачи и ненаучените уроци на живота и помислете с какви травми от миналото се опитва да се справи мозъкът ви. Падащите зъби са друг често сънуван и повтарящ се кошмар.

Той е злокобен, защото често се свърза с предсказание за смърт и загуба на любим човек. Преди да се притесните обаче, помислете дали имате затруднения в живота си. Финансови трудности, проблеми на работното място или в дома могат да се появят в съня ви точно като кошмар, в който се разделяте със зъбите си.

Погледнете на повтарящите се сънища като на ваши помощници. Те могат да ви разкрият както скритите ви желания, така и какво не сте успели да постигнете и осъществите. По този начин те ви помагат да решите проблемите си по-лесно и да опознаете себе си и характера си. Възползвайте се от кошмарите си, не гледайте на тях със страх.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com