Какво се случва, ако редовното пиете газирани напитки

17233
Какво се случва, ако редовното пиете газирани напитки
Снимка: iStock/Guliver

Проучванепоказва, че две трети от хората купуват газирани напитки само от време на време. Но какво става ако използвате тези напитки през цялото време. Как влияе ефервесцентната вода върху тялото на детето и какъв е ефектът върху здравето като цяло. Необходимо е да се знаят добре отговорите на тези въпроси.

Основна информация

Както знаете, газираните напитки са доста висококалорични. Те съдържат от 27 до 45 калории на 100 грама продукт. Още повече, такава напитка има в състава си голямо количество захар и пълна липса на хранителни вещества. Именно захарта е източникът на калории.

За едно дете пиенето на газирано ще доведе до липса на апетит, наднормено тегло и затлъстяване. Тъй като има много калории в газираната напитка, метаболизмът в организма се нарушава.

Захарта в напитката може да причини чревна неизправност, тъй като полезните вещества от храните не могат да се усвояват както трябва. Пиенето на газирана напитка има пагубен ефект върху организма, дори при диети и правилно хранене.

Водата и въглеродният диоксид са причините за ранно стареене

Учени са установили, че различните газирани напитки са катализатор за старостта. CO 2 , който е част от водата, съкращава теломерите по време на клетъчното делене и това допринася за ускоряване на процеса на стареене. Любителите на тези напитки разрушават телата си по същия начин, както върлите пушачи.

Дефицит на калций

Кофеинът в газираните напитки стимулира централната нервна система при децата. Бебетата стават твърде енергични, а понякога и враждебни и не заспиват добре вечер. Също така, кофеинът има диуретични свойства и е причина за елиминирането на калций и магнезий от организма, елементи, участващи в образуването на кости, зъби и са отговорни за мускулите и щитовидната жлеза.

Кариес

Ортофосфорната или лимонената киселина в содата разрушава зъбния емайл. За да защитите зъбното покритие, можете да пиете през сламка, след което постъпването на напитката върху зъбите ще бъде намалено.

Зъболекарите предупреждават, че дори диетичната сода е опасна за устната кухина. Такава напитка допринася за появата на кариес, ерозия, увреждане на зъбния емайл и други опасни заболявания.

Разбира се, не бива да изпадате в крайности и напълно да се откажете газираните напитки. Ако си позволите чаша газирана напитка веднъж в седмицата, това няма да повлияе на вашето здраве по никакъв начин. Основното е да ги приемате без фанатизъм. А за тези, които искат напълно да премахнат содата от менюто си, чайове от билки или водата с лимонов сок могат да са алтернатива. Балансът във всичко ще помогне за запазване на младостта, здравето и красотата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com