Какво ще се случи с тялото ни, ако пием само вода

7207
Какво ще се случи с тялото ни, ако пием само вода
Снимка: Pexels

Водата е едно от най-важните вещества в живота. Тя е безвкусна, прозрачна и има безкраен списък от приложения. Всички се нуждаем от нея, за да оцелеем, да перем дрехите си и да готвим с нея. Самото човешко тяло на възрастен човек се състои от около 60 процента вода: премахва отпадъците от клетките, доставя хранителни вещества в тях, регулира телесната температура и помага за смилането на храната.

Въпреки че безалкохолните напитки до голяма степен се състоят от вода, те съдържат подсладители,  оцветители,  консерванти и други съставки. Замисляли ли сте се какво ще се случи с тялото ви, ако замените цялата тази захарна вода за шише с чиста вода? Следващият списък очертава редица ползи за здравето, постигнати от пълното заместване на газирани напитки с неподсладен чай и минерална вода.

Как да си направим лунна вода и да я използваме, за да привлечем щастието в живота си

Водата играе важна роля в човешкото тяло. Има причина всеки, независимо от възрастта и пола, да пие редовно лунна вода в големи количес...

1. Ще ускорите метаболизма си

Докато спим, телата ни губят голямо количество вода, поради което често се чувстваме жадни сутрин. Ето защо е важно да компенсирате този дефицит, като пиете прилично количество вода веднага след събуждане. Само ½ литър вода сутрин повишава метаболизма ви с 24 процента. Вашият метаболизъм е отговорен за това, че телесните процеси като храносмилане и изгаряне на мазнини работят правилно. Хората, които искат да отслабнат, се възползват от засиления метаболизъм, което от своя страна също повишава енергийните ви нива. За да добавите малко вкус и да подпомогнете храносмилането си, опитайте да изстисквате половин лимон във водата сутрин.

2. Мозъкът ви ще функционира по-добре

Мозъкът е една от най-важните части на тялото, която постоянно се използва. Състои се от около 85 % вода, поради което е толкова важно да се снабдява с достатъчно количество течност. За да избегнете симптоми като липса на концентрация, главоболие, проблеми с паметта и умствена умора, пийте вода на всеки час или 45 минути, за да се поддържате правилно хидратирани.

3. Ще изчистите тялото си от вредните токсини

Водата като лекарство

Човек може да оцелее сравнително дълго без храна, но само два дни без вода водят до тежко обезводняване, забавяне на обмяната на вещест...

Ако пиете достатъчно вода, вашите органи автоматично ще бъдат снабдени с течностите, от които се нуждаят, за да функционират правилно. Един важен процес е изчистването на тялото от вредни токсини и патогени. Например, в случай на цистит, лекарят ще ви посъветва да пиете много вода, за да измиете буквално бактериите от органа.

4. Ще ядете по-малко

Хората, които пият голямо количество вода, обикновено имат по-нисък апетит и се засищат по-бързо. Само две чаши вода преди хранене могат да ви наситят и да ви попречат да ядете повече от необходимото.

5. Сърцето ви ще работи по-добре

Наред с мозъка, сърцето е най-важният орган в тялото. Всеки път, когато сърцето ни изпомпва кръв, са необходими огромни усилия. Редовните упражнения могат да повишат работата на сърцето и да го поддържат „във форма“. Но също толкова важен е приемът на течности, който пряко влияе върху работата на сърцето. Пет чаши вода на ден намаляват риска от сърдечен удар с 41 процента. Когато се замислите, това има смисъл: разредената кръв естествено ще тече по-лесно през нашите вентрикули и вени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com