Какво трябва да пиете, за да укрепите мускулите си най-добре

1031
Какво трябва да пиете, за да укрепите мускулите си най-добре
Снимка: Thinkstock/Guliver

Здравите мускули играят огромна роля за нашето здраве, външен вид и физическа сила. Всички се стремим към укрепването им, като по този начин можем и значително да забързаме метаболизма и да спомогнем за изгарянето на излишните мазнини. Има някои добри съвети за това как да укрепите мускулите си. Ето ги и тях:

Приемайте витамини

Мускулите помагат при борбата с инфекции

Развитата скелетна мускулатура може да бъде източник на "суровини" за производството на нови имунни клетки, които стават по-малко при п...

Има някои витамини, които са от голямо значение за мускулатурата ни и е добре да поддържаме нормални нива. Такъв е например витамин В1, който участва активно във въглехидратния обмен, както и отчасти в обмена на мазнини и белтъчини. Добри количества от него ще откриете във всички продукти с растителен произход.

Други важни витамини за здрави и стегнати мускули са витамин С и витамин Е. Повечето сме запознати с многобройните ползи от витамин С, но отново ще споменем, че той укрепва имунната система, неутрализира нитратите и участва в обмена на вещества. Можем да доставим на организма си витамин С чрез приема на цитрусови плодове, зеле, ряпа, репички, зелен лук, картофи, спанак, шипки, малини, ягоди и други пресни плодове и зеленчуци. 

Витамин Е пък от своя страна е много полезен и важен за бременните жени, при кърмачки, при подрастващи деца и при хора, чиято работа е свързана с тежък физически труд. Антиоксидантното му действие, защитните свойства срещу заболявания като анемия и участието му в синтеза на протеините го правят значително важен за здравето ни. Освен това, наравно с всичко изброено, витамин Е има и благоприятно влияние върху мускулите, като ги укрепва. Съдържа се в храни като яйца, някои видове месо, шипки, в семена на зърнени култури и др. 

Ако ежедневието ви или навиците ви не позволяват редовното и здравословно хранене, е добре да приемате споменатите витамини под формата на хранителни добавки, но ние ви съветваме да преразгледате начина си на живот и да включите повече полезни и пресни храни в менюто си. 

Тренировка със собствено тегло или как да направим мускули и релеф без тежести

Тренирайте, тренирайте и отново тренирайте. Единственият сигурен начин за прогрес е да бъдете активни и постоянни в действията си. Not...

Разбира се, няма как да не споменем и активния начин на живот. Спортът също е от съществено значение не само за укрепването на мускулатурата, но и за доброто ни здраве. Тренировки вкъщи, във фитнеса, разходки из гората и др. дори за минимално време биха повлияли положително върху тялото и организма ви. 

Ако водите застоял начин на живот, започенете с 15-минутни раздвижвания и поетапно увеличавайте времето за спорт. Ще видите как заедно с правилното хранене ще постигнете чудеса за здравето и фигурата си. Всичко е във вашите ръце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com