Какво значи, когато показалецът е по-къс от безименния пръст?

3158
Какво значи, когато показалецът е по-къс от безименния пръст?
Снимка: iStock/Guliver

Всъщност това как са подредени пръстите на ръцете ви, може да подскаже и малко за вашия живот. И макар не всеки да вярва в такъв тип “пророчества”, то в този случай имаме и научно подкрепление. Спрямо вашите пръсти може да се определи дали имате възможност да постигнете успешна спортна кариера, дали имате логическо мислене, дали сте психически устойчиви или пък дали страдате от дефицит на вниманието. 

Как обаче по научен начин можем да определим всичко това? Вижте в следващите редове.

По дължината на пръстите

Спрямо два от пръстите на ръката ви, можете да откриете известна информация за бъдещето си. В научното откритие участват лекари изследователи от Норвежкия университет за наука и технологии.

Как да отслабна в пръстите на ръцете – възможно ли е?

Откритието на учените е осъществено с помощта на външни маркери, отчитащи потенциала за пространствено ориентиране и функцията на мозъка под влияние на действието на тестостерона. И макар тестостеронът да е вид мъжки хормон, той присъства и при жените, макар в значително по-ниски стойности. Същото се случва и с естрогена - женския хормон.

При раждането си някои жени получават по-висока доза тестостерон, наречен пренатален. С течение на възрастта теоретично се нуждаят от по-малки количества тестостерон.

На база получения пренатален тестостерон, учените от Норвежкия университет установяват, че и мъжете, и жените, получили по-големи дози от противоположния хормон, имат по-къс показалец в сравнение с безимения пръст. Тези хора в бъдеще се справят по-добре с умствени и логически задачи. 

Какво говорят пръстите на ръцете за характера на съответния човек?

В изследването участват доброволци, подложени на няколко “упражнения”. Те е трябвало да се движат във виртуален лабиринт и мислено да оглеждат различни триизмерни обекти от всичките им страни. Резултатите посочват също, че по-ниските нива на тестостерон са свързани с по-добрата памет и запомнянето на списъци, словесни задачи и т.н. Освен тези качества, се наблюдава и че тези хора имат по-добра физическа издръжливост и атлетични способности. 
Разбира се, и това си има своите минуси. Този тип личности - т.е. с по-къс показалец, има риск да развият синдром на хиперактивност (ADHD) с дефицит на вниманието или аутизъм, както и синдормът на Турет.

Трябва все пак да споменем, че това изследване е проведено между много малка група участници и посочените резултати все пак не могат да бъдат напълно определящи, тъй като не се проследяват и всички зависимости. В бъдеще се очакват допълнителни изследвания, които да отчетат връзката между количеството тестостерон в утробата, нивата на същия хормон в зряла възраст и умствената и физическата предразположеност на личността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com