Какъв е характерът ви според книгите, които предпочитате

7001
Какъв е характерът ви според книгите, които предпочитате
Снимка: iStock/Guliver

Книгите на полиците ви не само ви отличават като грамотна и образована личност, те разкриват и частици от характера ви, разбулват душата ви. Може да опознаете човека срещу вас, поглеждайки какво заглавие стои на нощното му шкафче. Избирате книгите според характера, мирогледа и нагласите си и те разкриват много за вас.

Какъв човек сте, ако четете ужаси?

Върнаха книга в библиотека с 50 години закъснение

Книга, взета от библиотека в Плимут, САЩ, беше върната анонимно с 50-годишно закъснение, придружена от банкнота от 20 долара, съобщи Ас...

Почитателите на книгите, разказващи ужасяващи истории, са любители на риска и адреналина. Те черпят с пълни шепи от живота, не се страхуват да рискуват нито на работното място, нито в личния живот. Ежедневието им е цветно, изпълнено с дейности, включващи риск. Може да видите тези хора да скачат с бънджи или парашут, да летят с делтапланер. Авантюристи са. Ще ги откриете по време на ваканцията им в най-далечните кътчета на планетата, в непристъпните гори и по високите върхове, в безкрайната пустиня и в откритото море. Фантазията им е развита и живеят за приключенията.

Какъв човек сте, ако четете фентъзи?

Любителите на този жанр бягат от реалността и мечтаят за различен свят. Душата им е романтична, вярваща в чудеса, мечтаеща за различно днес и по-светлото утре. Имат нужда от свобода, в която да броди въображението им. Мечтатели са и приключенията са в кръвта им. Вярват в митичното, извънземния живот, необяснимото, чудесата. Откриват красотата във всичко и търсят скритите тайни на съществуванието.

Какъв човек сте, ако четете класика?

Избиращите класически произведения предпочитат стила, класата, традиционното и сигурността в живота. Умеят да се радват на малките неща, да ценят изконните ценности, да почитат обичаите и традициите. Консервативно настроени и противопоставящи се на твърде модерното, новия начин на живот и новите ценности, които често не приемат и не разбират.

Идва книгата на десетилетието: Принц Хари с мемоари за кралското семейство

Пригответе се за най-експлозивната книга за десетилетието - принц Хари пише мемоари за живота си в кралското семейство, научи „Пе...

Какъв човек сте, ако четете любовни романи?

Ако на шкафчето откриете романтични книги, не е трудно да прецените, че срещу вас стои човек-мечтател с романтична душа. Какво още говори този жанр за характера? Разкрива хора с позитивно мислене, вярващи в истинската любов, сродната душа и в победата на доброто и обичта. Почитателите на романтичните книги гледат на света през розови очила, предпочитат да търсят положителното и да вярват, че доброто ще се случи, а любовта ще спечели битката, а не да живее в мрачна и сива действителност. Черногледството им е неприсъщо и чуждо.

Какъв човек сте, ако четете научна фантастика?

Почитателите на научната фантастика са хора с отворено съзнание, за които няма граници и ограничения. Притежатели са на богата фантазия и нестандартни идеи. Цялостното им мислене и подход към света са нестандартни. Толерантни, свободни и лишени от предразсъдъци, това са хора с лек характер, често избирани за душата на компанията.

Каквито и книги да изберете за библиотеката си, помнете, че те не само разкриват характера ви, но и го обогатяват, променят ви  и разширяват мирогледа ви. Приятно четене!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com