Какъв пилинг е подходящ за всеки тип кожа

5580
Какъв пилинг е подходящ за всеки тип кожа
Снимка: felix_w/Pixabay

Редовното ексфолиране на кожата ще ви помогне да се отървете от мъртвите клетки и да направите дълбоко почистване. Когато пилингът е подходящ за кожата, ще можете да я възстановите по-бързо.

Всяка кожа има своите специфични особености. Когато прилагате техниката поне веднъж седмично ще видите, че тя се изчиства и придобива по-свеж външен вид. В следващите редове ще ви покажем как да премахнете различни несъвършенства.

Домашен пилинг за красиви стъпала

Лятото е времето, когато носим любимите си сандали и отворени обувки. За да можете обаче да ги покажете на света, те трябва бъдат в пер...

Пилинг с подхранващо действие за нормална и суха кожа

Един от най-ефикасните овлажнители на кожата е кокосовото масло. Ако го правите 1-2 пъти седмично, можете да намалите появата на фините бръчици, като по този начин ще подхраните кожата в дълбочина.

Смесете една супена лъжица с ½ супена сода за хляб или морска сол. Смесете добре и поставете получената смес като маска с нежни кръгови движения. Оставете да подейства за няколко минути и след това изплакнете.

Пилинг за нормална или суха кожа

Кафените зърна са чудесни за пилинг на нормална или суха кожа. Те стимулират производството на колаген в кожата. За да имате еластична кожа смесете 3 супени лъжици фино смляно кафе с 2 супени лъжици зехтин.

Разбъркайте добре и нанесете с леки масажни движения. Оставете сместа да окаже своето благоприятно въздействие за 5 минути и след това изплакнете добре. Пилингът е подходящ и за цялото тяло, тъй като подпомага премахването на целулита.

Пилинг за кожа, която е склонна към образуване на акне

В купичка стрийте 2-3 таблетки аспирин. Той съдържа салицилова киселина, която помага за премахване на мъртвите клетки. Към него добавете и малко мед. Масажирайте със сместа лицето, което трябва да е предварително почистено. Оставете пилинга да действа 5-10 минути и изплакнете с вода.

Пилинг на лицето: всичко, което трябва да знаете

За много жени пилингът или както се нарича още ексфолиране се е превърнал в една от най-обичаните козметични процедури. Въпреки това, п...

Пилинг за смесена и мазна кожа

В блендер сложете овесени ядки и към тях прибавете 1 с. л. кафява захар, половин лъжичка канела, 1 супена лъжица мляко, 1/2 чаена лъжичка бадемово масло. Всички съставки се смесва и от получената смес се масажира лицето. Отново оставете за няколко минути и накрая изплакнете. След това ще усетите кожата си мека и приятна, а омазняването ще е изчезнало.

Пилинг за суха до нормална кожа

Тук ще са ви необходими сурови бадеми, около една шепа. Към тях добавете малко прясно мляко и заквасена сметана до получаването на паста.  Почистете кожата и след това я оставете да действа за няколко минути. Изплакнете и ще видите колко по-мека и красива е кожата.

С тези простички рецепти ще можете да си направите разкрасителни процедури у дома. Така ще поддържате кожата си в перфектно състояние и ще забележите веднага разликата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Ядат ли се листата на червеното цвекло?
Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Както е добре известно, желязото е основен минерал за здравето на човешкия организъм. Неговата основна функция е да пренася кислород чрез...