Капитан на Титаник се провалил на теста по навигация

17591
Капитан на Титаник се провалил на теста по навигация

Капитан на Титаник, който потъна, след като се блъсна в айсберг през 1912 г., се провалил на първия си тест по навигация, съобщават британските медии.

Но Едуард Джон Смит, който потъна заедно с кораба, в крайна сметка успял да се справи с теста и получил магистърска диплома през февруари 1888 година, предаде БГНЕС. Капитан Смит е роден през 1850 г. и работел в ковачница, преди да се присъедини към корабната компания Уайт Стар Лайн през 1880 г. като четвърти офицер в SS Celtic, преди да стане Капитан на републиката през 1887 г.

"Смята се, че капитан Смит, който отговарял за Титаник, когато той потънал, се провалил на изпитите си първия път, защото не притежавал достатъчно добри навигационни умения", разкри актьорът Тони Робинсън при представянето в Лондон на новооткрити документи. Едуард Джон Смит обаче в крайна сметка получил диплома пред 1888 г.

Тя гласи: "От лордовете на Комисията на Съвета по търговия, сертификат за компетентност като Изключителен Магистър на Едуард Джон Смит. Въз основа на доклада, че вие сте надлежно квалифициран да изпълнявате задължения като магистър в търговската служба, ние ви предоставяме въз основа на Закона за търговското корабоплаване от 1854 г. диплома за компетентност. По заповед на Търговския борд, 25 февруари 1888 г.".

Въпреки първоначалните си трудности, Смит става известен като капитанът на милионерите, тъй като се ползвал с толкова добра репутация, че богаташите плавали само с него. Той командвал бойни кораби по време на Бурските войни. В крайна сметка капитанът потъна с Титаник след сблъсъка с айсберга и тялото му така и не е намерено.

Редактор: Калина Здравкова

Как ще ги стигнем американците? С прозрачна тоалетна на 18-ти етаж

Нюйоркският хотел "Standard Hotel" решил да привлича клиенти с необичайния дизайн на тоалетните. Гостите на 18-тия етаж на хотела имат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com