Клиники за присаждане на коса - хит в Истанбул

10752
Клиники за присаждане на коса - хит в Истанбул
Снимка: iStock/Guliver

Лечението на косопад и присаждането на коса са все по-търсени услуги от чужденци, които посещават турския мегаполис Истанбул. В града работят над 300 клиники, специализирани в присаждане на коса. Пациентите са от цял свят, но най-вече от Близкия изток и района на Персийския залив.

Опитни хирурзи, които владеят съвременна технология, обслужват много туристи на относително ниски цени. „Козметичният” туризъм донякъде компенсира отлива от ваканционни туристи, започнал със засилването на терористичните атаки през 2016 година.

Хеликоптер с четирима руснаци на борда се разби в Истанбул

Петима души загинаха при катастрофа на частен хеликоптер в квартал Бююкчекмедже в Истанбул, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви. На бо...

На популярните сред туристите места в Истанбул лесно се забелязват мъже с избръснати глави и превръзки след хирургична интервенция по присаждане на коса. Тъй като броят на тази пациенти непрекъснато се увеличава, жителите на Истанбул вече се шегуват, че образът на мъж с бинтована глава може да стане новият символ на мегаполиса.

Много клиники предлагат пакетни услуги, които включват транспорт от летището, настаняване в хотел, лечение на плешивост и туризъм, информира БГНЕС.

Тридневно посещение на Истанбул с козметична хирургия струва около 1 200 евро, докато за същата услуга в Европа се плащат около 6000 евро. Операцията включва изваждане на косъмчета с фоликули от други части на тялото на пациента – например от тила.

След това те се присаждат на главата там, където има плешиви участъци. Процедурата може да отнеме до 10 часа, а новите косъмчета се нуждаят от седмици или дори месеци, за да „се хванат” и да започнат да растат. Всеки месец на такава терапия се подлагат до 5000 пациенти от чужбина.

Женска ревност е издала атентатора от Рейна

Женска ревност е станала причина за разкриването и залавянето на терориста Абдулгадир Машарипов, който уби 39 души и рани близо 70 в ис...

Палестинецът Джамийл разказва, че косата е нещо, на което мъжете особено държат във външния си вид, не по-малко от ръчния часовник и колата.

Той обяснява, че тъй като не използват козметика за разкрасяване, единственото, с което мъжете правят впечатление, е косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?
Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Толкова години боядисваме яйца за Великден, че сякаш е невъзможно да измислим нещо ново. Но винаги ще има нови или поне непроверени идеи. Оптималната...