Книгата която трябва да прочетете според вашата ЗОДИЯ! (Част 1)

10093
Книгата която трябва да прочетете според вашата ЗОДИЯ! (Част 1)
Снимка: Pixabay

Овен - "Илиада" Омир 

Ако някой има лидер или воин вътре в себе си, то това е Овенът. Силен, воден и упорит, Овенът обича приказките, които почитат тези характеристики. „Илиада“ на Омир е древна история, която все пак ще очарова днешния Овен. Епични битки между хора и богове и, разбира се, скандалното падане на Троя, ще се докоснат до агресивния характер на Овена. Никога не е късно да прочетете една от най-старите книги, познати на човечеството. 

Тези 6 зодии ще са нещастни през ОКТОМВРИ

Телец - "Портретът на Дориан Грей" Оскар Уайлд 

Какво да очакват Девите до края на годината?

На път сме да изпратим месец септември и е добре да видим какво могат да очакват всички представители на зодия Дева. Техният сезон вече...

Телецът е земен знак като Дева и Козирог, но се различава значително от последните два. Макар и стабилен и практичен, Телецът също обича материалните блага и оценява красотата и фината естетика, поради което "Портретът на Дориан Грей" от Оскар Уайлд пасва идеално на този знак. Романът изследва разликите между физическата и вътрешната красота, завладяващ контраст, с който Телецът може да се свърже и да се поучи. Ето любимите ни редове от цитираните книги.

Близнаци - "Повест за два града" Чарлз Дикенс

Близнаците са двойният знак. Той е белязан от любопитство и адаптивност, но и нестабилност. Близнаците често са интелектуалци, които се опитват да научат повече за света. Следователно изглежда подходящо, че Близнаци трябва да прочетат „Повест за два града“ от Чарлз Дикенс. Както подсказва заглавието, това е история, която обхваща две страни на голям конфликт - англичаните и французите до и по време на Френската революция. С тази история Дикенс предлага множество гледни точки от много герои, което е нещо, което Близнаците абсолютно обичат.

Рак - "Примката на призрака" Хенри Джеймс 

Време е за призрачна история! Или, така казват някои. "Примката на призрака" от бащата на американския реализъм, Хенри Джеймс, се чете от някои като призрачна история, а други като приказка за психическата нестабилност. В книгата пристига гувернантка, която да се грижи за две малки деца, когато тревожни видения започват да я тормозят. Докато историята става все по-тъмна, гувернантката остава твърда в своята привързаност и защита на децата. Това е перфектно четиво за един Рак, тъй като този знак се фокусира дълбоко върху семейството. Освен това, кой не обича добрата доза страх от време на време? 

Какво да очакват Везните до края на годината?

Нека видим какво могат да очакват балансираните Везни до края на тази година. Представителите на зодията са известни със своята нерешит...

Лъв - "Един янки в двора на крал Артур" Марк Твен

Лъвовете се фокусират дълбоко върху семейството и са много защитни спрямо високо ценените отношения. Те обичат да бъдат в центъра на вниманието и се идентифицират с героя във всяка история, но не са толкова резки и груби, колкото Овенът може да бъде. Лъвовете са изключително харизматични и очарователни. Ето защо Лъвовете биха харесали „Един янки в двора на крал Артур“ на Марк Твен. Тази книга не е толкова четена като Хък Фин, но все пак е обичан американски скъпоценен камък. Той разказва историята на човек, който е върнат в средновековието и въоръжен със знанието за бъдещето, убеждава всички, че е всезнаещ, всемогъщ магьосник. 

Предстоящата седмица ще е пълна с късмет за тези три зодии!

Дева - "Кандид или оптимизмът" Волтер

Едно от най -великите произведения на сатирата, писани някога, е прекрасна комбинация от абсурд и прагматизъм за земния знак Дева. Девата е много обоснован, аналитичен знак и като такъв, високо цени истината. Хората под този знак не са толкова сериозни, колкото Козирозите могат да бъдат, така че острият хумор върви рамо до рамо с тях. Това е историята на наивен и свръхоптимистичен млад мъж, който обикаля света и накрая стига до малко смисъл и практичност. Девите оценяват научените уроци и са щастливи да се посмеят добре, докато четат между редовете с този роман.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com