Кои цветове ни карат да се усмихваме?

6885
Кои цветове ни карат да се усмихваме?
Снимка: iStock/Guliver

Багрите, които ни заобикалят, могат да повлияят на настроението ни и начина, по който се чувстваме. Черното например може да ни потисне, а зеленият цвят да ни успокои. Кои цветове ни карат да се усмихваме?

Розовият цвят ни дарява с радост

Розовият цвят създава усещане за невинност, чистота и щастие. Тук, разбира се, не визираме искрящия нюанс на този цвят, а бледия вариант на розово. И ако допреди се смяташе, че той е момичешки, то модните дизайнери доказаха, че умело може да влезе дори в гардероба на господата. Специалистите по психология на цветовете пък издават, че розовият цвят влияе благоприятно върху психиката и на двата пола.

Лилавото ни успокоява

За лилавия цвят вероятно сте чували, че е символ на благородство, финес и лукс. Днес изследванията показват, че когато не е твърде наситен и искрящ, той може да създаде усещане за спокойствие и радост в ума ни. Ако ви се струва твърде екстравагантен за гардероба ви, можете да изберете спално бельо или пък кърпи за баня в този цвят.

Жълтият цвят предизвика веселие

Тези зодии са най-позитивни

Справянето със стреса е трудна задача. Но представителите на 3 зодии са надарени с вътрешно спокойствие и завидна предпазливост. Те с л...

Жълтият цвят е изключително жизнерадостен. Освен това е неутрален и може да се хареса както на мъжете, така и на жените. В стая, където осветлението не е добро и слънцето рядко прониква, той може да създаде уют, топлина и настроение. Доказано е, че почитателите на жълтите багри са с добро настроение, чувство за хумор, любители на ваканциите и приятните емоции.

Зеленото ни дава енергия

Зеленият цвят отпуска сетивата и ги зарежда с енергия. Той също така пресъздава връзката с природата. Желателно е да имате живи растения в дома си в зелен цвят, но ако не разполагате с такава възможност, можете да оцветите част от стените в жилището си в зелено. Или пък да поставите фототапет само на едната стена (зад леглото) със зелени изображения. Изключително модерни в момента са фототапетите с растенията монстера, които са зелени и свежи.

Синият цвят ни ободрява

Синият цвят действа успокояващо и ни вдъхва кураж в трудните моменти. Той ни помага да се концентрираме по-добре и по-лесно да вземаме решения. Дава ни воля, смелост и ни помага да мислим обективно. Той е препоръчителен за хора на ръководни позиции, на които често им се налага да  се справят с дилеми и са под стрес.

Красива усмивка? Възможна е точно сега!

Какво е естетична стоматология (естетична дентална медицина)? Чрез методите и средствата на козметичната стоматология се възстановява ...

Цвят мента ни прави по-големи оптимисти

Ментовият цвят ни зарежда с добро настроение и подсилва вярата ни, че всичко ще бъде наред. Интересно е, че през последните години са актуални не само стените в ментов цвят, но и кухненските уреди като тостери, кафемашини и хладилници. Тази гама се очертава изключително харесвана.

Сребристият цвят ни дарява с усещане за баланс

Тази багра ни помага да съберем мислите си, да се отърсим от негативните мисли и в същото време да погледнем по-обективно на проблемите си. В същото време създава усещане за лукс, разкош, задоволство и щастие.

Както разбрахте, цветовете играят важна роля в отношението ни към пространствата, а избраният от вас цвят влияе не само на това как изглежда домът ви, но и как се чувствате в него. Много повече от въпрос на естетика е!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно