Кои места в Италия да посетим по време на ваканцията си?

515
Кои места в Италия да посетим по време на ваканцията си?
Снимка: iStock

Повечето хора, които обичат да обикалят света и да посещават различни интересни дестинации, не пропускат да разгледат офертите за почивки в Италия. Страната е толкова популярна, ето защо милиони туристи всяка година избират някоя от областите ѝ, за да се насладят на красивата природа и множеството архитектурно-исторически обекти. Вероятно не сте се замисляли за това, но няма да срещнете много италианци на екскурзия в чужбина. Това е така, защото те също обичат да прекарват свободното си време и ваканции в собствената си страна, която е толкова многолика.

Къде да отидем на почивка в Италия?

Това е една от най-многообразните дестинации и е нормално първоначално всеки турист да се чувства объркан, къде иска да прекара своята почивка. Затова от Travelessence.eu ще ви препоръчат няколко от най-впечатляващите места в Италия:

  • Амалфи – град в провинция Салерно район Кампания. Едно от най-предпочитаните места от туристите за тяхната почивка. Пейзажът е забележителен, има множество плажове, малки и красиви къщички, величествени скали и уникална гледка към морето. Наблизо се намира и град Неапол, в който има много какво да видите. Амалфи е включен от ЮНЕСКО в списъка за световното наследство;
  • Кампания - в който и момент да посетите района, ще останете доволни от приятния и топъл климат. Тук се намира древният Римски град Помпей, залят от лавата на вулкана Везувий. Може да направите специална екскурзия до вулкана, както и да се разходите по малките тесни улички, за да се запознаете с историята отблизо;
  • Пулия - региона се намира в Южна Италия и тук се срещат Адриатическо и Йонийско море. Главният град Бари е с много богато културно-историческо наследство. Има прекрасни пясъчни и каменисти плажове, на които любителите на гмуркането биха се насладили истински;
  • Тоскана - този административен регион в Италия е любим на повечето хора. По време на вашето пътешествие в Тоскана разгледайте Флоренция, Сиена, Ливорно, Пиза и другите забележителни селища. Тоскана е популярна още с производството на едни от най-качествените вина, които може да дегустирате на място.

Лесно ще изберете дестинация в Италия за вашата предстояща почивка, защото всеки регион има своите предимства и интересни характеристики.

Защо е по-удобно да пътуваме организирано?

Напоследък повечето хора, които решават да организират почивка го правят с помощта на туристическа компания. Специалистите в тези фирми имат много повече информация и достъп до реални намаления на самолетни билети и хотели. Всичко е проверено от тях, няма да имате неприятни изненади с настаняването и целия престой. Изберете лицензирана туроператорска агенция, която ще ви предложи различни интересни и вълнуващи оферти за почивка в Италия.

Споделете вашите изисквания, относно личните ви интереси, за да намерите най-подходящата дестинация и област в страната. Ще пътувате спокойно и изгодно, ако резервирате почивката по-рано или намерите такава в последния момент. Това са възможностите да спестите от бюджета си и да прекарате ваканцията си в една от най-красивите и интересни страни.

Какво е важно да знаем преди да заминем на почивка в Италия?

Хубаво е да съберете малко информация за страната, в която ще пребивавате известно време. Препоръчваме ви да си вземете разговорник и да понаучите малко езика. Това ще ви бъде от полза и ще може малко по-спокойно да комуникирате с местните. Хората са дружелюбни и винаги ще ви упътят, ако искате да разгледате интересни забележителности в региона. Със сигурност знаете, че храната в Италия е великолепна и е добре да опитате максимално много традиционни ястия.

В повечето заведения може да се плаща с карта, като бакшиша не е задължителен, но е добре щом сте доволни да оставите такъв. Има градове, в които следобед се почива и няма да намерите нищо отворено. Предвидете си средства за купуване на подаръци и сувенири, а в багажа непременно сложете комфортни обувки, които ще ви помогнат в дългите обиколки и разходки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com