Кои предмети у дома приличат щастие и късмет?

6081
Кои предмети у дома приличат щастие и късмет?
Снимка: iStock/Guliver

Във всеки дом е пълно с какви ли не вещи. Някои сувенири са част от интериора на дома, а други предмети са складирани с години и нямат никаква функция. Според експертите по езотерика трябва да се отнасяме с внимание към вещите в домовете си, защото някои от тях са проводници на голям късмет в живота и щастие.

Сувенири

Сувенирите не са просто красиви украшения. В тях е вплетен голям смисъл, и стига да сте запознати с тяхната символика, можете да се възползвате от свойствата им. Според древните китайски вярвания например фигурките на животни ще ви донесат просперитет, хармония и щастие у дома. Най-известните в това отношение са малките статуетки на слон, костенурка, делфин, тигър, жребец, котка, куче. Ако не харесвате сувенири, можете да поставите картина с някое от тези животни на стената. Ефектът ще е подобен.

Цветя и подправки

3 неща, които трябва да носиите за късмет

Опитът да привлечем в живота си повече късмет и пари е родил много поверия, за които се твърди, че наистина могат да преобърнат съдбата...

Живите и сухите цветя също ще донесат късмет във вашия дом. Например цветето бенджамин привлича парите. Същото се отнася и за отглежданата прясна билка босилек. За повече благополучие можете да заложите още на алое вера, сансевиера, мушкато и сакъзче.

Амулети

Амулет за късмет и щастие у дома може да ви бъде изработен по поръчка, но има и универсални домашни талисмани. Кестен, скрит в тайно ъгълче, пази обитателите на дома от болести и беди. Така нареченият капан за сънища изглежда стилно и атрактивно, като същевременно ви пази от зли духове, лоши очи и кошмари. Подковата, свещите, изработени на ръка, окото на Назар са също много известни амулети.

Аквариум с рибки

Аквариумът с рибки носи на собствениците успокоение. Според китайците пък отглеждането на златни рибки е гарант за успех, благополучие и щастие.

Късметче за февруари според зодията ти

Чудиш ли се какво те очаква според зодията ти през месец февруари? Разбери още сега! Приготвили сме късмети за всяка зодия, стискайте п...

Икони

За вярващите християни иконите са много мощен проводник на късмет. Те закрилят дома и всички обитатели в него. Добре е да закупени от място със силна енергия и да бъдат осветени.

От кои предмети трябва да се отървете, за да имате повече късмет?

Трябва да сте предупредени, че във всеки дом могат да се появят и предмети, които задържат лошата енергия и отблъскват късмета. Съветваме ви да се разделите с тях и да избягвате да ги събирате в жилището си.

Такива са всички стари и скъсани дрехи, износени обувки, неработещи уреди, счупени мебели. Отървете се от тях, за да отворите повече пространство у дома, а и за да има по-добър обмен на положителна енергия. Ако искате новото и хубавото да влезе в дома ви, първо трябва да имате волята да се разделите със старото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Къде се намира най-високата столица в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com