Кои са най-големите забележителности в Бергамо, Италия?

8910
Кои са най-големите забележителности в Бергамо, Италия?
Снимка: iStock

Бергамо, очарователен град в Северна Италия, е известен със своята богата история, зашеметяваща архитектура и спиращи дъха гледки. Независимо дали сте любител на историята, ентусиаст на изкуството или просто пътешественик, търсещ красота, Бергамо има какво да предложи на всеки. Освен това има достъпни полети до там от България, така че лесно може да планувате своето пътуване. В следващите редове ще се спрем на някои от задължителните места за посещение. 

Città Alta - Горният град

Една от най-емблематичните забележителности в Бергамо е Città Alta или Горният град. Със своите средновековни стени и тесни калдъръмени улички, тази историческа част на града ви връща назад във времето. Докато се разхождате из очарователните му алеи, ще попаднете на красиви площади, впечатляващи дворци и живописни църкви. Не пропускайте възможността да посетите Piazza Vecchia, сърцето на Città Alta, където можете да се насладите на чаша кафе, докато се любувате на зашеметяващата архитектура на Palazzo della Ragione и Torre del Campanone.

Кой е най-големият град в Италия?

Академия Карара

Любителите на изкуството не трябва да пропускат да посетят Accademia Carrara, дом на впечатляваща колекция от картини и скулптури. Тази художествена галерия, основана през 1796 г., съхранява произведения на известни италиански художници като Ботичели, Рафаело и Каналето. Красиво подготвените изложби на музея ви позволяват да оцените еволюцията на италианското изкуство през вековете. От ренесансови шедьоври до барокови скъпоценни камъни, Accademia Carrara предлага едно приятно пътешествие из света на изкуството.

Базилика Санта Мария Маджоре

Стоейки гордо в сърцето на Чита Баса в Бергамо, базиликата Санта Мария Маджоре е истинско архитектурно бижу. Построена през 12-ти век, тази романска църква показва сложни детайли и зашеметяващи фрески. Когато влезете вътре, ще бъдете посрещнати от спиращ дъха интериор, украсен със златни декорации и красиви произведения на изкуството. Отделете малко време, за да се полюбувате на изящния мраморен амвон на базиликата и зашеметяващия параклис на разпятието, в който се намира почитано дървено разпятие.

Бергамо е град, който пленява посетителите с историческия си чар и културни съкровища. Така че, не забравяйте да добавите този град и неговите забележителности към вашия маршрут в Италия. Определено ще си струва. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com