Кои са най-невероятните неща, които ЦРУ е опитало да направи?

3564
Кои са най-невероятните неща, които ЦРУ е опитало да направи?
Снимка: Pixabay

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) или известно още като Central Intelligence Agency (CIA) е американска правителствена агенция, която се занимава с разследването на чуждестранни правителства, граждани и организации, които по някакъв начин имат отношение към сигурността на САЩ. През годините сме чували някои теории за постъпки или опити на ЦРУ, които са изглеждали невероятни, но след това е ставало ясно, че са реалност. Вижте най-интересните от тях: 

Създаване на порнофилм

Кремъл не отрича за таен разговор между Наришкин и шефа на ЦРУ в Анкара

Началникът на руската Служба по външно разузнаване Сергей Наришкин е пристигнал в Анкара за среща с американска делегация, предаде в. &...

Изнудването е много важен и ефективен инструмент в шпионските среди, като ЦРУ са опитали и този метод в далечното минало. През 50-те години на 20-ти век, индонезийският президент е показал своите симпатии към комунистическия режим. Също така е имал доста любопитен начин на живот. ЦРУ, както и КГБ са се опитвали да заснемат или пресъздадат любовните авантюри на президента на Индонезия по онова време, за да могат след това да го изнудват с тях. И дори не говорим за реални такива - все пак от ЦРУ не са намерили достатъчно добър двойник на президента и тази идея не е видяла бял свят. Все пак не е ясно дали филм е създаден и разпространен, но според слуховете президентът на Индонезия не бил впечатлен от опитите за изнудване от нито една от двете шпионски организации. 

"Атака" по брадата на Фидел Кастро

ЦРУ е реализирало операция "Мангуста", която е имала за цел да обхване много аспекти на режима в Куба, но тук ще обърнем внимание на нещо по-точно, а именно - разрушаването на имиджа на социалистическия лидер. Единият от тях е включвал поставянето на определен вид химикали в обувките на Кастро, който е щял да доведе до загуба на неговото окосмяване. Като резултат той щял да загуби своята легендарна брада. Предвид колко глупаво звучи тази идея, то не трябва да ви учудва, че ЦРУ никога не я е пуснало в действие. 

Операция "Злато"

Знаете ли каква е разликата между ЦРУ и ФБР?

ФБР е Федералното бюро за разследване. Основан е от Чарлз Бонапарт през 1908 г. като корпус от специални агенти и придобива съвременнот...

През 50-те години на миналия век обща операция на ЦРУ и МИ-6 (британското разузнаване) се е провела в Берлин. Името на разработката в САЩ е било операция "Злато". Чрез прокопаването на тунел под окупираните от съветските войски Берлински територии, двете разузнавателни агенции са успели да подслушат телефонна линия от централното военно ръководство на руснаците в немската столица. Той бил с дължина от 450 метра, а по проекта само от ЦРУ работили около 400 агенти, които подслушвали около 500 000 обаждания. Все пак ЦРУ останали с пръст в уста, защото проектът бил издаден от вътрешен човек на СССР, който бил внедрен като двоен агент. 

ОЩЕ: ЦРУ с опити да вербува шпиони сред руснаците, недоволни от войната на Путин

Източник: Watch Mojo 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Знаете ли как се плете кръгъл козунак?

Защо се боядисват яйцата в четвъртък преди Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com