Кои са най-разпространените поверия за Новата година

5621
Кои са най-разпространените поверия за Новата година
Снимка: Istock

Новата година носи със себе си не само шанс за нови начинания и възможности, но и традиции и поверия, които се спазват в надежда за щастливо и благополучно бъдеще. В навечерието на Новата година, всеки спазва своите малки ритуали, които да му донесат здраве и късмет през следващите 365 дни. Основата на голяма част от тях е вярването, че начинът, по който посрещаме Новата година, определя каква ще бъде тя за нас до своя край. Затова тържеството трябва да е весело, а масата - отрупана с храна и напитки.

7 суеверия за Новата година, към които да се придържаме

Преди настъпването на Нова година

В последния ден на старата година по светло изхвърлете боклука. Този обичай символизира разчистването на мястото за новото и хубавото през годината. Чист и подреден дом на 31-ви декември означава начало на годината "на чисто" и без миналогодишни проблеми. Важно е и да не давате пари назаем в последния ден на старата година и в първия ден от Новата година, за да не загубите финансов късмет.

Нова година

Избягвайте да перете дрехи на Нова година, тъй като това се счита за знак за предизвикване на беда върху семейството ви.

В Новогодишната нощ

Веселието в Новогодишната нощ не е само за забавление - според едно от поверията, ако сте радостни и весели в този момент, цялата ви година ще е изпълнена с щастие. Обличането на нова дреха в този ден се счита за начало на щастлива и радостна година. Вярвате или не, дори парите в джобовете ви в момента на полунощ може да определят бъдещата ви финансова удача.

7 неща за Нова година, които не знаете

Вечерята трябва да е внимателно планирана - избягвайте ракообразни и омари, за да не привлечете обратно въртене на годината. Ако някой кихне по време на трапезата, според поверието, той ще е щастлив и богат през годината.

А носенето на червено бельо в новогодишната нощ се свързва с любовта, като този аксесоар обещава любов през цялата година.

В последните минути на старата година изпийте до дъно чашата си, след това я напълнете отново, за да посрещнете Новата година с пълна чаша - символ на изобилието, което искате да привлечете. Вратите на дома трябва да останат отворени, за да позволите на старата година да замине безпроблемно, но със сигурност.

Новогодишни поверия за здравето, които наистина действат

Когато се целунете в полунощ на Нова година, топлината и любовта, според поверието, ще продължат през цялата година. И не забравяйте да изиграете първото хоро за Новата година, за да влезете в нея с веселие и щастие.

В първия ден от Новата година

През първия ден от Новата година е важно да не се изпреварвате с тежка работа, за да ви е леко през цялата година. Оставете боклука, за да запазите късмета си, и се стремете да избягвате плач и счупване на предмети, за да избегнете подобна съдба през следващите 365 дни.

Най-интересните суеверия за Нова Година

Има и едно необичайно, но интересно поверие - бебетата, родени на 1-ви януари, се считат за "деца на щастието". Така че, ако има малък член в семейството ви, който празнува рожден ден на този ден, очаквайте година пълна с радост и късмет.

Вярвайки в тези древни традиции и поверия, хората по целия свят се надяват да посрещнат Новата година с правилната стъпка и така да формират благоприятното си бъдеще. Празнувайте с вяра и радост, и нека всяко желание, направено през този период, се сбъдне в новата година!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com