Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?

2163
Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?
Снимка: iStock/Guliver

Създаването на безупречен образ изисква наличието на вкус и спазването на определени правила в съчетанието на дрехите. Изборът на дрехи в съответствие с вашия цвят на кожата, коса, очи - се счита за едно от важните правила в света на модата. Има обаче тонове, които се наричат ​​универсални и подхождат на всички жени.

Тъмносин цвят

Носете тези 7 ЦВЯТА, те ви ПОДМЛАДЯВАТ

Благодарение на модата можем да изразим себе си, но също така и да изглеждаме по-млади. Понякога при недостатъчна информираност обаче, ...

Този цвят, освен че е подходящ за всички жени с всякакъв цвят на косата или кожата, има много предимства. Той не само подхожда на тъмнокожа жена, на блондинка с бяла кожа или на червенокоса красавица, но и се съчетава перфектно. Всички тонове хармонично съжителстват със синьото - от пастелни до ярки. В допълнение, елементите на гардероба от този нюанс придават елегантност и шик. Като всеки наситен тон, синьото има още един значителен плюс - отслабва фигурата. Тъмно синьото е добра алтернатива на черното, което всички са свикнали да смятат за модел на изтънчен вкус. Не се съчетава добре с пастелни палитри и кафяви тонове.

Сив цвят

Всички нюанси на сивото са универсални и хармонично съчетани както с прахообразни, така и с ярки тонове. Мнозина подценяват този тон, смятайки го за скучен. Умелото му използване обаче ще ви помогне да създадете както безупречен ежедневен тоалет, така и изискана и елегантна вечерна визия. Сивото изглежда доста самодостатъчно в цялостния образ, успешно се комбинира с много цветове или служи като идеална основа за поставяне на ярки акценти.

Кафяв цвят

Всички нюанси на палитрата - от светъл мед до какао - също могат да се нарекат универсални. Трябва само да намерите „своето“ кафяво и лесно да създавате стилни визии с него, умело „жонглирайки“ с ярки акценти и аксесоари.

Кои животни виждат цветно?

Много хора се интересуват от това как животните виждат света и кои животни виждат цветно? Всички цветове ли се възприемат? Могат ли да ...

Бежово

Нюансите на нюд могат да се нарекат най-често срещаните в универсалната категория. Те са в хармония с различни цветови палитри. Използва се за създаване на всяко облекло: от офис стил до вечерна визия. Брюнетките с тъмни очи се съчетават с всеки тон от палитрата, а красавиците със светла кожа трябва да избират нюд, който е много по-тъмен от кожата им.

Бяло

Веднага трябва да се изясни, че не чисто, така нареченото ослепително бяло, а неговите по-„скромни“ нюанси могат да се считат за универсални. Те включват екрю, слонова кост, приглушено или почти бяло. Тези тонове подхождат на всеки цвят на кожата. Те са освежаващи и хармонично допълват много други цветове.

Зелен цвят

Ако имате проблем със съня, ЦВЕТОВЕТЕ в спалнята може да са виновни

Спалнята е мястото в дома, което трябва да ни дава най-голямо усещане за комфорт, релакс и спокойствие. Там си набавяме така ценния за ...

Зеленият цвят на маслина стилистите наричат ​ универсален. Еднакво подходящ е както за тъмнокожи, така и за светлокожи жени. Този нюанс не се използва в ежедневието толкова често. Ето защо ще ви помогне да създадете необичайно облекло.

След като попълните гардероба си с дрехи от тези цветове, определено няма да сбъркате: нито един от тези нюанси няма да развали външния ви вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com