Кой би повярвал, че това са 8-те най-чести ЗАПЛАХИ за щастлив брак

2052
Кой би повярвал, че това са 8-те най-чести ЗАПЛАХИ за щастлив брак
Снимка: https://pixabay.com

В брака винаги могат да настъпят проблеми в следствие на разногласия между съпрузите. В един брак няма място за спорове, там трябва да се споделя.
Ето кои са 8-те подценявани заплахи за брака:

1. Гледаме външния вид

Тайните съвети на ЩАСТЛИВИЯ брак

Мислите, че знаете правилата за здрав и щастлив брак? Някои от тези тайни на щастливите двойки може да ви накарат да преосмислите как с...

Когато се обвързваме с някой в брачен съюз, ние не трябва да го избираме по това как изглежда. Външният вид се променя и не остава такъв, какъвто е бил, когато сте се запознали. Затова, когато избираме нашият партньор за цял живот трябва да разберем неговите цели, какви мечти има и ако това ни устройва, да се омъжим за този човек. 

2. Бракът не ни прави по-малко самотни

Човек идва на този свят сам и така си отива. Самотата не може да бъде премахната, дори чрез брака. Брака само събира двама души, които споделят самотата си един с друг, но не вечно. 
Много хора си мислят, че след като се оженят и ще сложат край на самотата си. Това далеч не е така и, когато останат разочаровани те си мислят, че партньора им изневерява или има друго нередно нещо.
Но както вече казахме самотата е нещо естествено и присъщо за човека. Тя е постоянна величина и няма как да бъде премахната.

3. Изпитваме срам

Всички изпитваме чувство на срам през голяма част от живота си. Когато обаче този срам е провокиран от партньора ни, ние го обвиняваме за това. Това е грешка, защото той не е виновен за тези наши чувства и няма как да ни помогне да се справим с проблема.

8 причини защо не си струва да се омъжвате

Да се омъжите и да създадете семейство, наистина е прекрасно нещо, но не и когато това се случва поради определени причини. В следващит...

4. Егото ни създава проблеми

Когато сме деца егото ни помага да се справяме в различни ситуации с роднини, родители или връстници. Когато обаче става дума за брак, егото ни ни изиграва лоша шега. То издига стени, които ни ограничават от партньора ни. За да решите проблема опитайте се да бъдете по - добри. Отворете се за прошки, компромиси, бъдете благодарни или просто се извинете. 

5. Бракът е част от живота

Колкото и хаотичен да е живота ви, брака е част от него. Вместо да обвинявате партньора си за всичко, помислете какво можете да направите, за да допринесете за изчистване на този хаос.

6. Съчувствие

16 ефективни съвета как да се ожените

Никой не иска да изгражда връзка с 40 котки в напреднала възраст. Повечето момичета просто мечтаят да се окажат пред олтара. Кое е това...

Чувството на съпричастност е трудна задача. Обикновено ние изразяваме нашите чувства като проекция на чувствата на половинката си. Така ако например партньора ви направи някакъв мил жест към вас, вие ще се чувствате нвловко и ще се чувствате длъжни да му върнете жеста. 
Бракът означава да обичаш и преживяваш всичко наравно с другия, но дали всъщност е възможно?

7. Любовта към детето е по - силна от тази към партньора

Трябва да обичаме децата наравно с партньора си. Нали все пак той е дал своя принос да ги има тях. Бракът е сложно нещо - винаги трябва да се търси баланс. 

8. Бракът е борба за независимост

В съжителството между мъж и жена, мъжът има по - голяма нужда от независимост, отколкото жената. Има моменти обаче, когато ролите се сменят. В такъв случай почти целия живот се превръща в борба за свобода и ако не се изяснят границите, тази борба ще продължи вечно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com