Коя е главната причина да имаме мишки в дома си и как да ги прогоним?

30824
Коя е главната причина да имаме мишки в дома си и как да ги прогоним?
Снимка: Alexas Fotos / Pexels

През есента и зимата мишките са често срещан проблем и освен ако нямате домашна мишка в клетка, намирането на гризач в дома ви може да бъде изключително обезпокоително. Експертите по контрол на вредителите споделят защо мишките влизат по домовете и как да се отървем завинаги. Мишките често търсят убежище в топли и затворени пространства, каквато е вашата къща. Има много неща, които можете да направите, за да го предотвратите и да предпазите дома си от тези досадни гризачи. Оказва се, че има няколко миризми, които тези вредители не понасят, което означава, че можете да ги използвате във ваша полза. 

Как да се отървете от мишките в лятната вила: Прости, но ефективни начини

След като хората открият мишки в дома си, може да се окаже изключително трудно да се отърват напълно от проблема. Освен това, след като те са изградили скрито място за размножаване, ще бъде още по-трудно. Ето защо е най-добре да се вземат мерки за предотвратяване на нашествието, преди то да се е случило. 

Ако използвате тази билка, вредителите НИКОГА няма да доближат дома ви

Защо мишките влизат в домовете?

Една от основните причини, поради които мишките влизат в дома ви е, че търсят храна. А едно от най-лесните места за намиране на храна е кофата за боклук, която не е добре затворена. Уверете се, че затваряте плътно кофите си за боклук и не оставяйте отворени торби или кутии. Това ще затрудни достъпа на мишките до храната и ще им попречи да влязат в дома ви. Ето някои естествени аромати, които могат да се използват в къщата, за да спрат влизането на мишки. 

Ако забележите това в дома си, много внимавайте. Наоколо се крият МИШКИ!

Ментово масло

Ментовото масло е ефективен метод за предпазване от мишки и плъхове. Гризачите не могат да понасят силната и ментова миризма на това масло, така че няколко капки около дома ви могат да помогнат да ги държите надалеч. Можете да разпръснат ментовото масло из дома си или да го нанесете директно на местата, където сте забелязали мишки. Само не забравяйте първо да разредите маслото, тъй като неразреденото ментово масло може да раздразни кожата ви. 

Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете

Канела 

Канелата е друг аромат, който мишките мразят. Гризачите са чувствителни към миризми, а силният аромат на канелата може да бъде потискащ. Можете да поръсите канела около дома си или да я използвате за направата на спрей за отблъскване на плъхове. Добавете няколко капки масло от канела във вода и напръскайте дома си.

Есенни врагове и вредители на стайните растения – как да ги обезпаразитите най-добре

Бял оцет

Острата миризма на белия оцет е естествен начин за отблъскване не само на мишки, но и на плъхове. Тези вредители не могат да понасят острия аромат на оцета, което означава, че той може да се използва като ефективно средство за отблъскване на гризачи. Накиснете няколко памучни топчета в оцет и ги поставете около местата, където смятате, че гризачите могат да влязат в дома. Оцетът може да се използва и за почистване на местата, където са били гризачи, тъй като това ще помогне за премахване на миризмата им. 

Тези 3 съставки от кухнята гонят всички вредители от дома ви

Цитронела 

Цитронелата е добре познато средство за отблъскване на комари, но тя може да се използва и за предпазване от мишки. Тези животни мразят лимоноподобната миризма на цитронелата, така че използването ѝ в дома ви може да помогне за отблъскването им. Можете да си купите свещи или масла от цитронела или да засадите растения с цитронела около дома или двора ви. Тези растения не само ще ви помогнат да държите гризачите настрана, но и ще направят външните пространства по-приятни. 

Плъх може да ви дойде на гости през тоалетната (ВИДЕО)

Белина

В допълнение към естествените миризми има и химически аромати, които отблъскват тези вредители, един от които е белината. Белината е стандартен домакински продукт, който може да се използва като средство за борбата с гризачи. Острата миризма на белината е неприятна за тези животни, така че използването ѝ в дома ви може да помогне да ги държите настрана. Не забравяйте да използвате белината безопасно, тъй като тя може да бъде токсична при вдишване или поглъщане. Носете ръкавици и маска, когато използвате този почистващ продукт, за да не вдишвате изпаренията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com