Коя популярна тенденция не е успешна за отслабване ?

1749
Коя популярна тенденция не е успешна за отслабване ?
Снимка: iStock

Отслабването не трябва да бъде мизерно преживяване, при което напълно се изключват въглехидратите, за да се постигне кетоза - състояние, при което тялото изгаря мазнини вместо въглехидрати като основен източник на гориво. Въглехидратите не са ваш враг. Много от нас ще се опитат да отслабнат този месец, за да изглеждат и да се чувстват фантастично в любимите си новогодишни рокли или ризи. В интернет има много информация за това как да го направим, като например изключително популярната кето диета, която включва прием на по-малко от 50 г въглехидрати на ден. Но според експерти това е ограничена идея в плана за отслабване. Въглехидратите са основен макронутриент и се вписват в здравословното балансирано хранене заедно с протеините и мазнините.

Закуската, от която всеки ще отслабне

Намаляването на количеството въглехидрати в храната е само още един начин за намаляване на общите калории, което води до намаляване на теглото/мазнините. Така че е логично, че като намалите въглехидратите, ще отслабнете. Но да ги сведете до нула, както прави кетогенната диета, според експерти е ненужно, а за някои и нездравословно. Тъй като се предполага, че тялото трябва да приема въглехидрати, диетата без или с ниско съдържание на въглехидрати всъщност може да не е подходяща в дългосрочен план. Фитнес треньори споделят: "По-скоро тя е и доста неустойчива и ще доведе до допълнителни проблеми на по-късен етап“.  Разбира се, има някои въглехидрати, които са по-здравословни от други. Пълнозърнестите сортове, като например пълнозърнестият хляб, имат повече ползи за здравето от рафинираните, като например белия хляб. 

Кои са най-добрите плодове за отслабване

Следващият съвет е да внимавате не само какво ядете, но и кога го ядете. „Редовността на храненето е от съществено значение за натрупването на мускули и загубата на мазнини“. Отново, това е още един мит, който беше изказан през 80-те и 90-те години на миналия век от професионалните културисти, които са склонни да се хранят на всеки два-три часа. "Тази идея, че храненето на тези интервали ще ви помогне да изградите повече мускули и да изгорите повече мазнини, защото "поддържате двигателя в действие", е погрешна. Това е един от тези митове, които се раждат извън контекста“. Според експерти храненето в стандартните часове за закуска, обяд и вечеря ще ви помогне да запазите теглото си по-лесно, отколкото ако ядете малко и често през деня. "Храненето на такива интервали вероятно ще доведе само до много по-висока консумация на калории през деня, а също така, което е по-важно, ще даде възможност за нарушаване на хранителния режим“.

6 страхотни начина за моментално отслабване

"Представете си, че не можете да отидете на среща или да отидете да вземете децата си от училище, защото трябва да погълнете половин пуйка и малко ориз? Разбирането и знанието за това от колко калории се нуждаете на ден е единственото нещо, за което обикновените хора като нас трябва да мислят." 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com