Коледа в КвАРТала този уикенд

4967
Коледа в КвАРТала този уикенд
Снимка: ПР

В предпразничния уикенд 14-16 декември, в творческата зона КвАРТал, разположена в познатото каре между булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Мария Луиза" и "Сливница", организаторите от КвАРТал колектив и разположените там локации канят всички жители и гости на София на традиционната Коледа в КвАРТала!

В рамките на три дена са подготвени редица прекрасни инициативи, сред които благотворителни базари, акции на НПО организации с благородни цели, театрални постановки, партита и суинг танци, различни работилници на коледна тематика, изложби, концерти и много други! Традиционната акция "Освети КвАРТала" отново ще направи така, че любимото софийско място да засияе с хиляди светлинки, а всички любопитни да се гмурнат в дебрите на малките улички и да научат нещо повече за историята и архитектурата там, включвайки се в специалната празнична Историко-архитектурна разходка.

Ето и някои от по-интересните акценти:

SOHO кани всички на "SоLYKKЕ - cozy Christmas happening" - в петък гостите на зелената къща на ул. "Искър" 4 ще се насладят на едно уютно случване с множество позитивни емоции. Те ще могат да избират сред 10 неща, които могат да подарят за Коледа - независимо вещи ли са това или хубави преживявания; да се насладят на тематични напитки и кулинарни изкушения и да се забавляват с музикалната винил селекция на DTK a.k.a DarkTechnik. През уикенда споделеното работно пространство ще предостави безвъзмездно залите си на организации с кауза, които припознава, за да организират свои предколедни събития, допринасяйки по този начин индиректно за тях.

На 15 и 16 декември Арт Фондация "ДОМА" събира под един покрив в новия бар Bar Dak CPC (бул. "Мария Луиза" 17) различни хора от артистичните среди, които ще споделят част от своя гардероб и да дадат нов живот на старите дрехи. Освен модните находки, в рамките на Brand New Oldies vol.2 ще бъдат представени и рециклирани вещи и аксесоари, като по този начин ще се наблегне на идеята за рециклирането като начин за оптимизация на отпадъците и опазване на околната среда. Част от средствата ще отидат за благотворителна цел. За музикалния фон ще се погрижи Jane D и други нейни гости.

Благотворителният Sonya's Happiness 2nd Christmas Bazaar, чиято кауза е подпомагане на кученца в приют пък ще се случи на 15 декември в Bar Barabar (ул. "Триадица" 4).

В Дом на киното (ул. "Екзарх Йосиф" 37) на 16 декември, от 19:30 часа ще се случи Представление-лекция за бащата на ужаса и фантастиката Хауърд Филипс Лъвкрафт на трупа Метеор. Текстът, режисурата и музиката са на Ани Васева, а художник е Стефан Дончев. С участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова и гласовете на Боян Манчев и Цветан Цветанов.

Ден по-рано, на 15 декември пък, в намиращия се на същото място CUSH Bar ще се случи Christmas Edition - вечер, посветена на суинг културата, която ще включва уъркшоп по танци, много музика, специални питиета и много забавление!

Интересни програми са подготвили още редица квАРТални локации, в които посещението е задължително: на 15-ти Sito Studio отваря вратите си с коледна разпродажба на арт принтове, раници и тениски, пиратите от Абордаж са организирали двудневно геймърско тържество със селектирани бордови игри; в галерия Арт Муза ще се случи изложба "Магията на вълната и коприната" на Светла Чиракова и Мари Басмаджиян, както и концерти, Art.E канят на двудневен Christmas serendipity; Delta Blues Bar са подготвили два страхотни блус концерта; в галерия Червената точка може да се види изложбата на художника Велин Динев, а в галерия Geshov - "Homo videns: отвратен но любопитен". Специални уъркшопи на коледна тематика ще се случат в Хлебна къща София, Творческа работилница ДЪГА, Цукерния Савенко и др. За феновете на йогата пък в Studio 84 Art&Motion пък е подготвен специален кундалини курс от 10:00 на 15.12.

Историко-архитектурната разходка в рамките на Коледа в квАРТала ще се случи на 16 декември (неделя) от 14:00 с начална точка вход на MOVE.BG срещу Минералните бани (ул. "Сердика" 20). Ако искате да станете част от нея, моля бъдете точни.

Освети КвАРТала:

Организаторите от КвАРТал Колектив и тази година приканват всички жители, локации и гости да се въоръжат със светлинки от всякакъв характер и да ги запалят в рамките на празничния уикенд! Грабвайте фенерите и идвайте в квАРТала!

Подробности за предстоящите събития от "Коледа в КвАРТала" може да следите на официалната фен страница: facebook.com/kvARTal.kolektiv/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?
Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Най-добрият приятел на човека – кучето – ни носи много радост, забавни моменти и ни дарява с любовта си, но е и отговорност, и ангажимент...