Колко са ски курортите в България?

2136
Колко са ски курортите в България?
Снимка: БГНЕС

Прогнозата е за снежни празници и уикенди, така че най-вероятно правите своите планове за почивните дни и избирате място, на което да споделите ценни мигове и снежни забавления със семейството. Имате богат избор. Макар да е малка страна, броят на ски курортите в България е впечатляващ, ако имаме предвид и малките писти, както и не толкова популярните местенца, които имат своя неподправен чар.

Далеч не са малко и големите и известни, посещавани от туристи от целия свят, селца и градчета, които са сред популярните от ски курортите в България. Ще ви разходим из снежните писти на големите курорти у нас, ще ви нарисуваме с думи живописните снежни пейзажи на онези скътани местенца, които оставят трайна следа с чара и неподправената си красота, а не с популярността и комерсиалността си, за да ви помогнем да изберете своето място за своите снежни празници.

Топ 10 на ски курортите в България

Сред 10-те най-големи, най-популярни и най-посещавани ски курорти у нас са:

1.       Пампорово

Перлата в короната на Родопите, място със собствен дух и уникална красота, съчетало магията на Родопа планина с едни от най-добре поддържаните и дълги ски писти у нас, предлагащо възможност за настаняване за всеки вкус – от луксозни 5-звездни СПА хотели до малки дървени къщички тип иглу, в които да се слеете с природата за неповторимо преживяване. Пампорово ще посрещне своите гости с разнообразие от писти, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали, ски училище, ски лифтове, детски ски парк и всички удобства за празнични снежни уикенди с любимите хора.

2.        Чепеларе

Съвсем близо до Пампорово любителите на зимните спортове могат да се отдадат на зимни забавления и в друг голям курорт – Чепеларе Мечи чал.

Кои са най-луксозните ски курорти в света?

3.       Боровец

До началото на ски сезона в Боровец остават само няколко дни, а този популярен курорт, който безспорно се нарежда сред най-големите от ски курортите в България, ще посрещне своите гости с разнообразие от предложения за приятно снежно преживяване – почти 30 писти, ски и сноуборд училище, нощно каране, моторни шейни, ски туринг и снежна конна езда, както и с отлични възможности за настаняване.  

4.       Банско

Курортът, който е познат и като мека на студентските празници, със сигурност ще ви очарова с великолепните живописни изгледи и безкрайните възможности за зимен и ски туризъм. Любителите на зимните спортове могат да избират между почти 20 писти с различно ниво на трудност според възможностите си.

5.       Витоша

На столичани не им се налага да пътуват чак до Родопите, за да се насладят на едни от най-добрите условия за зимни спортове. Планината, която извисява гръд над София – Витоша е сред известните ски курорти и местенца за зимни спортове у нас.

6.       Паничище

Курортът, разположен в област Кюстендил, се отличава с неподправената природа и отличните условия за зимни спортове, макар да разполага с по-малко километри писти в сравнение с изброените до тук курорти. Романтичен и скътан курорт, любим и на младите хора, запалени по зимните спортове.

7.       Бодрост Картала

Разположен на около 30 км. над Благоевград в землището на село Бистрица се намира ски парк „Картала“. Макар да разполага с  едва около 5 км. писти, което е много по-малко от възможностите на най-големите ски курорти у нас, Картала е вълшебно местенце с уникална гледка към Рила и Пирин, любимо на студентите и младите хора, поради близкото си разположение до студентски град като Благоевград.

Най-добрите ски курорти в света (част I)

8.       Добринище

Красотата на уникалната природа, емблематичната хижа Безбог и отлично поддържаната писта, предлагаща условия както за начинаещи, така и за напреднали, правят този ски курорт в България вълшебно място за зимна ваканция.

9.       Мальовица

Още един ски курорт, разположен близо до София, предлага на гостите и жителите на столицата отлични условия за зимни спортове, макар да разполага с едва около 4 км. писти.

10.   Узана

Макар да е по-малък и по-непознат ски курортът Узана крие своя неподправен чар и е скътал магията на Габрово и околността.

Други малки ски курорти у нас са:

- Кулиното в Предела, Разлог,

- Цигов чарк, Батак,

- Вълчи дол,

- Осогово,

-Беклемето и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии
Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Астрологията предлага уникална леща, през която разглеждаме личността си, хвърляйки светлина върху нашите силни страни и, което е интригуващо,...