Колко страници има в най-дебелата книга в света

5771
Колко страници има в най-дебелата книга в света
Снимка: Johann Lavandier / Pixabay

В света на книгите и комиксите, едно заглавие се издига над всички други – „ONEPIECE“. Това не е обикновена книга, а колосален еднотомник, който въплъщава творчеството на Йоро Ода във впечатляващите 21 450 страници и тегло от 17 килограма. Този уникален проект не просто разказва историята на героя Мънки Ди Луфи, а поставя нов стандарт за това как комиксите и изкуството могат да се съчетаят в едно.

ONEPIECE

ONEPIECE не е обикновен комикс. Той е резултат от 25 години епична пиратска приказка на Йоро Ода, представена в компилация от всеки дигитално издаден брой. Този том е създаден от концептуалния художник Илан Мануах и представлява нещо уникално – не само като произведение на изкуство, но и като феномен в света на комиксите.

Топ 10 предимства на електронните книги

Проектът ONEPIECE не предлага четене от начало до край, а по-скоро е замислен като „скулптурен материал“ за феновете на сериала. Вдъхновен от онлайн разпространението на комиксите, ONEPIECE съществува като обект на чиста спекулация, който подчертава дигиталната екосистема на днешните комикси.

книга

ONEPIECE е не просто книга, а скулптура, която приема формата на книга с рекорден мащаб до момента. С дължина от корица до корица 80 сантиметра и пълноцветни илюстрации от мангата, този проект съчетава в себе си най-разнообразни елементи. 

Създаването на „ONEPIECE“

Проектът ONEPIECE е съвместна работа между художника Илан Мануах, организацията Echo Chamber и издателството JBE Books. Тази нестандартна комбинация от таланти създава нещо, което променя възприятието ни за комиксите и изкуството като цяло.

Авторски права и контроверзии

Издателството JBE Books твърди, че проектът технически не нарушава авторските права, тъй като не може да бъде прочетен от колекционерите. Въпреки това, нито Йоро Ода, нито японското издателство Shueisha, които са автори и издатели на „One Piece“, не са били консултирани относно този проект.

Новата книга "Татко" от Елен Делфорж и Кантен Гребан поставя началото на кампания в подкрепа на бащинството

Бъдещето на комиксите и изкуството

ONEPIECE се явява като иновация в света на комиксите и изкуството. Този проект предизвиква традиционните представи за това какво може да бъде комикс и какво представлява изкуството. Въпреки възникналите контроверзии, той остава символ на това, че границите на творчеството са безкрайни и винаги могат да бъдат преосмислени.

ONEPIECE, победителят в днешната класация, е книгата с рекорден брой страници. Тази книга е изкуство, което преосмисля традициите и предлага нов начин за възприятие на комиксите. Независимо дали сте фен на „One Piece“ или привърженик на изкуството, този проект ще ви накара да разгледате комиксите и литературата от съвсем различна перспектива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com