Колко трябва да е дълга тренировката за корем, за да бъде ефективна

2261
Колко трябва да е дълга тренировката за корем, за да бъде ефективна
Снимка: iStock/Guliver

Красиво и здраво тяло е мечтата на всеки мъж и всяка жена, независимо от възрастта и статута в обществото. Стегнат, плосък корем отдавна се смятат за неразделна част от красивото тяло. За спортистите това е задължително. Силни коремни мускули са необходими както за боксьора, така и за баскетболиста. За да го получат, много се измъчват с неприятни диети и в същото време не винаги получават това, което искат. Защото можете да получите красив корем само чрез упражнения. И сега ще говорим за пейки за корем - тези машини, които ви помагат да получите перфектните кореми.

Какво е толкова добро в коремните преси?

Разбира се, можете да практикувате у дома, на килима. Но това не е много удобно и не толкова ефективно, защото постелката може да не е достатъчно мека, което прави упражненията да причиняват дискомфорт и желанието да ги завършат възможно най -скоро, а липсата на подложка за крака може да се превърне в друг проблем. А коремните преси са проектирани по такъв начин, че ефективно да тренират коремните мускули. Но упражненията, които се изпълняват на пейката за преса, също имат добър ефект върху мускулите на бедрата, гръбната, седалищната част и дори мускулите на раменния пояс, ако изпълнявате специални упражнения с тежести.

Професионалните спортисти препоръчват да използвате следните съвети за домашни тренировки:

     ● Независимо от вида упражнение, коремът ви трябва да бъде в постоянно напрежение. Той трябва да бъде напрегнат максимално до края.. За да направите това, достатъчно е да си представите, че искат да ви ударят с юмрук в стомаха.

     ● Изпълнявайте движения внимателно. Няма нужда да бързате. Концентрацията е важна при тренировките. Опитайте се да се съсредоточите върху чувствата си, не се отпускайте до края.

     ● Всички движения при усукване, колоездене и търкаляне се извършват без люлеене. Трябва да контролирате процеса, да поддържате мускулно напрежение и да премахнете инерцията.

     ● Опитайте се да не си помагате с ръце: не натискайте шията и главата си, не хващайте пода и постелката, когато повдигате краката си. Ръцете лежат по тялото или под главата.

     ● Тренирайте 3-4 пъти седмично. При добро физическо състояние можете да тренирате ежедневно. Коремните мускули се възстановяват бързо.

     ● Максималният брой подходи за начинаещи е 2-3. С напредването на напредъка броят на подходите се увеличава до 4-5. Броят на повторенията също зависи от вашето ниво на подготовка. За начало е достатъчно да повторите упражнението 10-12 пъти.

     ● Редувайте различни видове упражнения. Това ви позволява да използвате всички коремни мускули, включително вътрешните, които изискват по -задълбочено изпомпване.

Започнете тренировката си с леко загряване и не забравяйте за кардиото. Преди да изпомпвате пресата, можете да отделите 30 минути за бягане или велоергометър. Трябва да бъдат завършени с разтягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com