Колко вода трябва да пиете и защо?

8296
Колко вода трябва да пиете и защо?
Снимка: Pexels

Наясно сме, че е важно да приемаме достатъчно количество вода, но може би трябва да знаем колко точно. Това е важно най-вече през летния сезон при високи температури и риск организма ни да се дехидратира. През този период ние прекарваме по-голяма част от деня навън и забравяме да приемаме достатъчно течности.

Нашето тяло е съставено от шейсет и пет процента вода, като по-голяма част от нея е в съдържанието на нашите клетки. Заради това е важно да пием достатъчно вода като количество, без значение от сезона. Така ще бъдем в добра форма и ще стопим излишни килограми. Много си мислят, че водата е просто необходимост, но има и много други полезни свойства за организма.

Какво ще се случи, ако пиете чаша ТОПЛА вода ВСЯКА сутрин

Всички знаем колко е важна добрата хидратация за правилното функциониране на всички системи и органи в тялото ни. Всеки човек има индив...

Тя ни помага за нашето нормално функциониране на организма. Ако се питаме колко точно количество вода е необходимо да приемаме, важно е да знаем, че  водата не само ще намали нашия апетит, но и ще помогне на тялото ни да разгради своите складирани мазнини. Ако приемаме прекалено малко вода, тогава рискуваме да натрупаме излишни мазнини. За да засилим процеса на изгарянето им е нужно да приемаме поне по една чаша вода на всеки час, през деня.

Препоръчително е, за да увеличим количеството на прием на вода до  1800-2000 милилитра дневно (което значи, че на всеки час можем да пием по 1 чаша от 200 милилитра вода, изпивана на глътки, а не наведнъж). Също така водата помага и за доброто функциониране на бъбреците. Според специалисти, редовното приемане на вода намалява риска от появата на бъбречни камъни почти наполовина. Самите бъбреци няма как да функционират добре без нужното количество вода. Ако тяхната работа е затруднена, част от нея може да се прехвърли в черния дроб.

Ясно е, че най-важната функция на черния дроб е трансформирането на натрупаните мазнини в енергия на нашето тяло. Но какво ще последва, ако той не работи в пълния си капацитет, защото е зает с работата на бъбреците? Отговорът на този въпрос е, че той разгражда мазнини в по-малки количества, като другата част от тях се трупат в нашето тяло.

Впоследствие процесът на отслабване спира. С пиенето на достатъчно вода можем да се предпазим от това организма ни да задържа вода. Ако не даваме на нашето тяло вода в достатъчно количество, то ще започне да трупа запаси. Самата вода може да бъде съхранявана в извънклетъчното пространство, което е причината и за подуване на краката, ръцете и ходилата.

Защо водата сутрин е толкова полезна?

Много здравословен навик е да пиете вода сутрин. В крайна сметка тя играе специална роля в човешкия живот. Тя "транспортира" хранителн...

Ако имаме чести проблеми със задържане на вода, можем да помислим дали не приемаме твърде много сол. Ако прекаляваме с приема ни, нашето тяло търси начини за я разтвори, като това се случва с нейното задържане. За да се справим с тези ненужни количества сол е необходимо да увеличим приема  на вода. Преминаваща през нашите бъбреци, тя ще изкара от организма излишното количество натрий в кръвта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...