Конски шампоан за по-дълга и здрава коса

41020
Конски шампоан за по-дълга и здрава коса
Снимка: iStock

Всяка една жена иска да има красива и здрава коса. Някои от нас дори искат да имат и по-завидна дължина и да се радват на хубава коса. Сигурно се чудите как можете да я поддържате и как да я измивате, без да ѝ вредите. Това не  никак лесна задача, но за сметка на това е напълно постижима.

От известно време в пространството нашумява използването на конски шампоан. В следващите редове ще посочим и ползите от употребата на този шампоан.

5-те храни, които помагат на косата да расте

Косата винаги расте и се сменя, а космените фоликули постоянно създават нови косми от витамини, минерали и химикали, които консумираме ...

Конският шампоан помага на косата да бъде здрава и издръжлива, защото съдържа биотин. Той е известен повече като витамин В7. От него зависи силата и здравината на окосмяването. Укрепва силата на захващане на всеки един косъм със скалпа, с което предотвратява накъсването и косопада.

Биотинът прави косата да расте и да е по-здрава на различни излагания – слънце, третиране с препарати и сешоари или преса. Използването на конски шампоан не е толкова широко приложимо, защото не е известна марка и не съдържа парфюми или парабени.

Трябва обаче да внимавате и да не го използвате постоянно. Той е по-концентриран, защото е предназначен основно за употреба при животните. Има вероятност при прекомерна употреба да се увреди скалпа и да се получи обратен ефект. При измиването на косата е добре да се редуват два шампоана – един конски и един обикновен. Косата може да се порасне с 3 до 5 см за един месец.

Друг подобен продукт, който е подобен на конския шампоан, е тривитаминол. Витамин А, Д3 и Е са чудесни за подхранването на косата. Хубаво е да знаете, че популярните конски витамини не се пият, а се добавят в маски за коса. Ако искате да имате по-забележителен резултат, то правете всяка седмица маска с продукта в продължение на 3 месеца. След това е хубаво да направите няколко месеца почивка. Можете да закупите продуктите от ветеринарна аптека или онлайн.

Нетипични, но ефективни съвети за красива коса

Хиляди жени търсят красива коса. Ето няколко прости метода с доказана ефективност. Можеш ли винаги да имаш красива коса? Теоретично да...

Как се приготвя маска от тривитаминол?

Разбъркайте две супени лъжици тривитаминол, 1 с.л зехтин, 2 с.л. кисело мляко, мед и малко ракия. Нанесете върху косата и оставете да престои около един час.

Ако косата ви е по-къса, то може да намалите съставките, за да не е толкова силна. Тези съставки са подходящи за приготвянето на маска за коса със средна дължина.

Конските витамини могат да се смесят и с яйце или стрит аспирин. Към тях се добавя хума и кисело мляко, а количеството се съобразява спрямо дължината на косата. Маската се нанася в корените и по нейната дължина. След като престои около 2 часа, се измива.

Как да накараме косата си да расте много по-бързо по най-лесния начин

Подрязвайте редовно краищата й Добре известно, че колкото по-редовно подстригването (например на всеки шест седмици), толкова по-свобо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com