Котарак от британското Външно е заподозрян в шпионаж

4168
Котарак от британското Външно е заподозрян в шпионаж

Член на Парламента на Великобритания заподозря в шпионска дейност котарака Палмерстън, който работи във Външното министерство. Наложило се външният министър Филип Хамънд да отрече, че питомецът на ведомството се явява таен агент.

В патриотизма и политическите възгледи на животното се усъмнил Кит Симпсън от Консервативната партия. На съвещание, посветено на въпроса по борбата с гризачите, политикът попитал: "Преминал ли е Палмерстън проверка в службата за сигурност и в центъра за правителствена връзка? Можете ли да уверите Парламента и най-параноидните привърженици на излизането от ЕС, че Палмерстън е британец и не се явява "къртица", работеща за Европейската комисия?"

Уникално: Котка, а има над 900 000 приятели във Фейсбук

Тази специална котка подлуди Фейсбук, най-вече с чудната си глава, която има два цвята и две различни очи. Има хора, които не вярват, ч...

"Той определено не е шпионин, също мога да ви уверя, че Палмерстън преминава редовни проверки. Що се отнася до неговото спално място, мога да кажа, че той често спи в моя кабинет", заявил в отговор Филип Хамънд. Външният министър добавил, че Палмерстън вече е успял да улови три мишки за времето си на работа.

Котаракът Палмерстън постъпи на служба във външното министерство на Великобритания в началото на април и задачата му е да лови мишки. Преди това животното е било бездомно.

Четирикраките министерски помощници не за първи път са обвинявани в шпионаж. През 2013 година британската преса заподозря в шпионаж котката Фрейя на британския финансов министър Джордж Озбърн.

Куче герой тази година стана... котка

Американската национална награда „Куче-герой“ тази година взе... котка. Дружеството за защита на животните на Лос Анжелис в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com