Козметик сподели как да направите кожата на лицето си свежа и сияйна

11419
Козметик сподели как да направите кожата на лицето си свежа и сияйна
Снимка: iStock

Възможно ли е да направите кожата на лицето свежа и сияйна и да отхвърлите отражението в огледалото след няколко години?

С помощта на любимите на всички киселини, които допринасят за ексфолирането на мъртвите клетки на епидермиса, дълбоко хидратират кожата, подсушават и дезинфекцират. И това не е маркетингов трик, казва козметикът Анна Славинская.

Не позволявайте на името да ви плаши, няма да се изгорите: киселините са различни и се използват по различни начини. Те се срещат както в домашните грижи, така и в салонните процедури и наистина са се превърнали в панацея за много проблеми.

Всичко необходимо, за да сме със сияйна кожа след 40

Неблагоприятните климатични условия, лошите навици, неправилната грижа нарушават киселинно-алкалния баланс на кожата, т.е. pH. Зачервяване, лющене и като цяло неестетичен вид са признаци на този проблем. Киселините са незаменими в грижата за такава кожа.

Всяка киселина има свой собствен процент на киселинност и pH и това е основният фактор, който показва какво прави повече: ексфолиране и обновяване на кожата или насищане с влага. Високо pH и ниска киселинност - овлажняване, ниско pH и висока киселинност - обновяване.

Хиалуронова киселина - само хидратираща. Произвежда се в клетките на тялото, предпазва от дехидратация, облекчава сърбежа и изглажда фините бръчки. С годините производството на хиалуронова киселина намалява, но може да се запълни отвън.

AHA киселини, те също се наричат ​​плодови, въпреки факта, че групата съдържа млечна, бадемова и гликолова. Водоразтворими, не проникват в епидермиса. Те ексфолират, предпазват от избледняване, избелват, стягат порите, изравняват релефа и правят кожата гладка.

Дали витамин С е ключът към сияйна кожа?

Видове AHA

Млечни - произвеждат се от организма, повлияват хидратацията, повишават тургора на кожата (плътност, еластичност). Действа меко, не предизвиква белене.

Бадем - използва се при чувствителна кожа, при розацея. Лек ексфолиращ ефект, намалява омазняването и практически не предизвиква дразнене и зачервяване, разрешен е дори през лятото.

Гликолова - има мощен ефект против стареене, синтезира производството на колаген, изсветлява старческите петна, подхожда на мазна старееща кожа. Не е подходящ за чувствителна кожа и акне.

Лимон - избелва и дезинфекцира. Изсветлява възрастовите петна, видимо изравнява микрорелефа. Комбинирана, нормална, мазна кожа - работи за всеки.

Пирувин - тонизира, почиства и избелва, подобрява еластичността, много подходящ за възрастна повяхнала кожа.

За по-хубава кожа - използвайте водата от картофите!

Ябълка - подходяща за кожа с розацея, почиства, овлажнява, укрепва капилярите, дезинфекцира. Подходящ за нормална и суха кожа.

BHA-киселина, или салицилова, мастноразтворима, за разлика от AHA-киселини, има изсушаващ ефект и дълбоко почиства порите. Идеална за мазна опъната кожа. Не забравяйте да използвате овлажняващи съставки - салициловата киселина може лесно да изсуши кожата. Не нанасяйте върху суха кожа.

Добавяме и есенциални мастни киселини (наситени и ненаситени), които се съдържат в маслата. На първо място, те са важни в храненето, що се отнася до грижите, това са масла: масло от шеа, гроздови семки, червена боровинка. Те са ненаситени. От наситените най-известно е кокосовото масло.

Аминокиселини – общо 20 са, 9 от тях се синтезират от тялото ни. Осигуряват допълнителна хидратация и защита на кожната бариера. Те са незаменими за суха кожа.

Киселините работят добре една с друга и е много важно да изберете правилното лечение или химически пилинг с киселините, които са подходящи за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com