Критичните периоди във всяка връзка

6821
Критичните периоди във всяка връзка
Снимка: iStock/Guliver

Връзките са нещо много сложно. Това е една наука, която и да се опиташ да изследваш цял един живот, пак няма да успееш да отговориш на всичките въпроси, които те интересуват. Всяка връзка минава през 3 големи етапа. Трудни и крайно критични, това са тези периоди, с които ще трябва умело да се справиш. Кои са тези етапи и какви рискове крият те?

1-ви етап - Край на приказната романтика

Знаци, че трябва да сложиш край на връзката

Всички сме минавали по пътя на раздялата, едно изключително тежко преживяване. Но колкото и трудно да бъде, понякога се налага сами да ...

Този период трае между 2 и 3 години. Във всяка връзка тогава чувствата са най-силни и най-ярко изразени. Те са емоционални, страстни и романтични. Новата тръпка, новите преживявания, новият човек - всички тези неща са един изключителен адреналин, който всеки човек изпитва, докато изживява всичко това. И когато дойде краят на този период, започва да се усеща как настъпва един нов етап от връзката. При едни двойки става по-осезаемо и бурно, при други преливането между етапите е плавно.

Когато вече липсват силните и страстни емоции и трепети, тази липса може да доведе тежка депресия на някой от двамата партньори. Започват да се появяват и колебанията в чувствата - дали наистина още обичам човека до себе си или вече той не означава нищо за мен? Много труден въпрос...

2-ри етап - Дразнещите навици и битовизмът

Когато си заживял с един човек, чувствата вече са се изпарили и романтиката вече няма водещата сила, тогава се появява и проблемът с дразнещите навици от всякакво естество. Някак си започваш да осъзнаваш, че човекът до теб съвсем не е съвършен, каквато представа си имал до този момент. Както се казва - любовта е сляпа и никoй не се оглежда добре за недостатъците на човек. Този период е много по-зрял в една връзка и ти трябва внимателно да си дадеш преценка дали тези недостатъци са нещо нормално или ще се окажат непосилни за теб.

3-те зодии, които са алергични към сериозните връзки

Сериозните връзки не са за всеки и точно това доказват следващите няколко зодии, за които ще поговорим. Има нещо, което ги плаши, прите...

В този ред на мисли се получават и по-големите караници и спорове, които понякога могат да прераснат в крайно неприятни и големи скандали. Това е периодът, който най-точно може да ви даде яснота, имате ли двамата общ език, за да се разбирате, когато е напечено и дали ще можете да преодолеете проблемите.

3-ти перио - Осъзнаване за семейство

Със сигурност това е най-трудният период за прескачане. Партньорите трябва да си дадат ясна сметка това ли е подходящият човек, с който биха могли да създадат истински здраво, щастливо и устойчиво семейство. Сега започват и претеглянията между лошите и добрите страни на партньора. Нормално е да започне да се мисли повече за финансовата част на съвместния живот. Излизат и множество сериозни въпроси на дневен ред, за които любовта не може да бъде достатъчният отговор.

По-голямата част от връзките се разпадат точно в този критичен период. В него вече осъзнаваш за съжаление, че понякога само любовта не може да бъде достатъчна, защото има куп други неща, които са те разтревожили в човека до теб и с които не искаш да живееш цял живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

10 случая, когато е време да осъзнаете, че младостта си е тръгнала безвъзвратно

Как лесно да проверим дали парфюмът е оригинален?

Пречи ли бавния метаболизъм на отслабването или е просто мит?

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Какви цветя е добре да отглеждаме у дома?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com