Куче-водач губи зрението си. Това, което прави стопанинът му е...изумително!

32446
Куче-водач губи зрението си. Това, което прави стопанинът му е...изумително!

Кучето-водач Едуард е било 6 години верен спътник на стопанина си Грейхъм Уейсп(60). Ден след ден то съпътствало Грахам в малкото английско градче Stowmarket и му е помагало да се справя с ежедневните предизвикателства, докато съдбата не взима зловещ обрат.

Една коварна очна болест лишава и Едуард от зрението му. В последствие двете му очи е трябвало да бъдат отстранени чрез трудна операция - сега самото куче-водач е сляпо!

Бащата на 4-годишния Джак успява да изпълни всичките му предсмъртни желания... (СНИМКИ)

Когато диагностицират 4-годишния Джак Робинсън с мозъчен тумор, лекарите не дават повече от 5% шансове за оцеляване. Затова родителите...

Едуард вече не може да помага на Грейхъм, както го е правил през годините. И тъй като Едуард не е само помощник, а е и член на семейството, на стопанина му нито за миг не му минава през ума, да го "приспи".

Вместо това, Грейхъм си взима помощник: кучката Опал се нанася в дома и започва да се грижи и за двамата. Тя си играе с Едуард и води както него, така и Грейхъм из града на пазар или дори на пъб.

Уникалното на Опал е, че не замества само зрението на Грейхъм, но и се превръща в куче-водач на кучето-водач. Едуард се оставя да го водят, точно както и човешкия му стопанин.

Дакелът Денис, който отслабна с 20 килограма

Дакелът Денис тежал чудовищните за размерите на неговото тяло 25 кг. Той затлъстял благодарение на предишния си стопанин, който редовно...

Сега Грейхъм е особенно щастлив, че младата "дама" е с тях: "Опал е невероятна, незнам какво бихме правили без нея", казва той.

Благодарение на Опал, Едуард е вече пенсионер и има повече време за хобитата си. Да го чешат по корема и да си играе с децата. Недъгът му не му пречи и той се наслаждава на живота.

unikalnisnimki.com

 

Куче, ударено от шофьор, се завръща с приятелите си, за да разбият колата

Мъж от китайския град Чунцин получил, едно наистина, странно отмъщение. След като паркира автомобила си на паркинг пред дома си, той ри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...