Кучешките породи, които е по-малко вероятно да ви ХАПЯТ

6824
Кучешките породи, които е по-малко вероятно да ви ХАПЯТ
Снимка: Elena Rogulina / Pixabay

Не се заблуждавайте: всяко куче е способно да хапе. Докато някои породи имат предвидими черти, кучето все още е куче и няма гаранции. Освен това, много зависи от личната история на кучето. Понякога това нежелано поведение е резултат от малтретиране или друго насилие и последващият страх на кучето може да увеличи шансовете за ухапване. Освен това, други неща могат да участват в това уравнение, включително границите, които сте задали (или не сте задали) рано и индивидуалните обстоятелства във вашия дом. Все пак има някои породи, които заслужават репутацията си като неагресивни, което увеличава шансовете и вашето кученце да бъде, стига да положите малко работа.

Защо кучето ви лае срещу прахосмукачката? Ето как да спре

Боксер

Защо кучетата се подушват винаги отзад?

Не е толкова грубо, колкото си мислите. Когато хората се срещнат за първи път, ние се ръкуваме, осъществяваме зрителен контакт и задав...

Зад тези свирепи погледи се крие голямо сърце, особено когато става въпрос за деца. И това не е всичко: тези кученца са умни, обучаеми и лоялни. Те също така са игриви, търпеливи и защитни, което ги прави страхотни приятели за най-малките двукраки членове на вашето семейство. Но ако мислите да си вземете боксер, знайте, че те растат като големи кучета и се нуждаят от ежедневни тренировки.

Булдог

Ето още едно свирепо изглеждащо куче, което наистина е мека душа. Тази нежна порода е известна с привлекателния си нрав. Тези спокойни кучета са резултат от повече от 100 години отглеждане, което превръща английския булдог от боец ​​в супер сладък спътник. Но не бъркайте тази спокойна природа с мързел: вашето кученце все пак ще се нуждае от поне една бърза разходка всеки ден.

Лабрадор ретривъри

Има причина тези дружелюбни кученца да са най-популярните в Съединените щати. Те са били отглеждани, за да бъдат кооперативни, когато ловуват и връщат патици обратно на техните собственици. Нетърпението им да се харесат ги прави толкова обучаеми, както и тяхната интелигентност и уравновесен нрав. Само имайте предвид, че те изискват много активност - като игри и игри за извличане - за да са във форма и щастливи.

Странни поверия, свързани с кучетата

Кучетата винаги са били верни приятели на човека. Присъстват във всяка една култура и е нормално да има суеверия за тях. Някои са доста...

Кавалер Кинг Чарлз шпаньоли

Кавалер Кинг Чарлз шпаньолите процъфтяват, когато са част от семейството. Тези играчки шпаньоли са известни и с веселия си характер и нежния си нрав (тези очарователни, кръгли очи казват всичко), което ги прави по-малко склонни да хапят и също така са страхотни с деца. Друг бонус: Те са много гъвкави по отношение на това, което искат да правят и са склонни да съответстват на нивата на активност на техните собственици. Така че, ако сте по-енергични, вашият любимец ще се радва да бъде навън. Мързеливи сте? След ежедневната си разходка вашето кученце ще бъде повече от доволно да се гушка до вас. Забавен факт: тези кученца също са едни от най-добрите кучета за възрастни хора.

Могат ли котките да ядат кучешка храна?

Френски булдог

Булдозите са привързани, игриви, умни, адаптивни кучета. Разбират се добре с почти всички – дву- и четириноги, млади и стари – така че не се страхувайте да извеждате френския си булдог навън (освен в горещо време, когато е трудно за тези късоноси кучета да дишат). Тези гушкащи се мечета се нуждаят от ежедневна разходка, но след това са готови, което ги прави перфектни жители на града (и апартамента).

Бигълс

Как да накарате кучето си да СПРЕ да лае

Защо кучетата лаят? Лаят е начин кучето ви да ви каже нещо, или да ви алармира, ако вижда заплаха. Някои кучета са по-склонни да лаят ...

Те са отгледани да живеят на глутници (в края на краищата те са ловни кучета), така че се справят добре с други малки и деца. Какво друго ги прави отлични приятели и пухкави членове на семейството, освен че имат толкова изразителни лица и сладки мекички уши? Те са щастливи и обичащи. Те също са любопитни и умни, така че наличието на ограден двор е задължително, както и разходките на каишка. Бигълите са склонни да бъдат артисти, които излитат в преследване на интересни аромати, без значение накъде водят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com