Къде има нудистки плажове в България?

15602
Къде има нудистки плажове в България?
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Нудистите обичат да се пекат без бански, а натуристите изповядват философията за единение с природата, членуват в специални клубове и обличат колкото може по-рядко дрехи. По Българското Черноморие няма официално нудистки плажове, но има достатъчно такива, на които желаещите могат да се пекат без бански. Ето някои от по-популярните плажове, популярни сред нудистите.

Зеленка

Зеленка е местност по Северното Черноморие, между село Българево и нос Калиакра. Плажната ивица не е малка, но мястото не е посещавано от много хора. Причината е, че наблизо има открито газово находище, а и до плажа няма асфалтов път.  Погледнат отгоре заливът на Зеленка прилича на зелено петно, затова носи това име. Плажната ивица е тясна, а на места има по-големи камъчета. Тук трябва да се идва с повишено внимание, защото няма спасители, но е много подходящ за нудисти и хора, които предпочитат усамотение.

Балтата

Намира се на Северното Черноморие, между Албена и Кранево. До него се стига само с кола - по крайбрежния път от Албена. Плажната ивица е дълга около 1,5 км, но няма ясни очертания и границите й се сливат с плажовете на курорта Албена и Кранево. Плажната ивица е покрита с фин, златист пясък. Морето е плитко, с чиста вода и дъно с плавен наклон. Плажът е охраняем, разполага с чадъри, шезлонги, свободна зона и заведение. Популярен е предимно сред нудистите и хора, които предпочитат природосъобразен туризъм.  

Кой е най-северният плаж в България?

Галата

Галата е квартал във Варна, разположен на 7 км от морската столица. Плажът е приятен и чист и почти безлюден, запазил очарованието на девствената си природа и бистра морска вода. Плажът е сравнително труднодостъпен, рядко се посещава от туристи, затова е предпочитано място сред нудистите. За да стигнете до плажа, трябва да минете по доста стръмни стълби и през прохладна гора. Плажът не се охранява, затова трябва да сте доста внимателни. Водата е чиста, а пясъкът е много мек и златист. Освен за нудисти, плаж Галата е подходящ за риболов, събиране на миди и къмпингуване. Има възможност и за гмуркане.

Паша дере

Местността Паша дере се намира близо до варненския квартал Галата. Известна е с дивата си природа, незасегната от агресивна човешка намеса, чистите си и широки плажове и липса на урбанизация. Паша дере е последният плаж на юг от Варна, преди края на построените 10 км от автомагистрала “Черно море”, която свързва Варна с Бургас. До плажа се стига по тесен път. На север от него са плажовете на Аспарухово, Галата и Фичоза. Морето е изключително чисто и богато на морски видове, плажната ивица също е незасегната от хората. Затова плажът е любимо място на посетители за лагеруване с палатки и нудисти.

Кара дере

Кара дере е едно от най-дивите и незаселени места в района на Северното Черноморие. Намира се между град Бяла и Горица, но пътят, който води дотам, е труднопроходим. Плажната ивица е покрита със ситен, златист пясък и е обградена от север и юг от величествените скали на Черни нос и нос Бяла. Мястото е спокойно, няма хора и е подходящо за къмпингуване. Затова е сред най-предпочитаните места от нудисти.

Топ 5 на най-красивите плажове в България

Иракли

Истинско райско кътче е Иракли, разположено до с. Емона,  на 3 км от с. Баня и на 9 км от Обзор. Това място съчетава красотата на дивата природа и морския бряг. Само на метри от морето се простира гъста гора, в която посетителите могат да разположат своите палатки. Това е мястото, където река Вая се влива в морето, но тъй като е малка в топлите летни дни посетителите на плажа спокойно преминават през нея.
Плажната ивица на Иракли е дълга и широка. Пясъкът е жълт и ситен. Заради спокойствието, плажът е често посещаван от нудисти, които се настаняват главно в южната част на плажната ивица.

Алепу

Плаж Алепу е разположен на няколко километра от Созопол, веднага след плаж Дюни и е един от най-красивите български плажове. Известен е още и като Шофьорски плаж заради граничещия с него крайморски път между Дюни и Приморско. Това е един от малкото останали плажове в България без сериозна човешка намеса. Плажът е неохраняем. Носи името на защитената местност Алепу, която обхваща района между плажа и блатото Алепу. Тъй като не е много посещаван, плажът е любимо място за нудисти, както и на плажуващи с кучета, тъй като на повечето плажове не се допускат животни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com