Къде се намират Азорските острови и към коя държава са?

31237
Къде се намират Азорските острови и към коя държава са?
Снимка: Pixabay

Съвременният свят е препълнен с известни туристически дестинации като Дубай, Малдиви, Бали, Тайланд, Мароко, Париж или Лондон, които привличат тълпи от любители на приключенията. Днес обаче ще ви представим едно уникално и непрекъснато привлекателно място - Азорските острови.

Магията на Азорските острови

Азорските острови са една от най-добре пазените туристически тайни на света. Това е място, където природата не е застроена с луксозни хотели и ресторанти със звезда "Мишлен", а напротив - тя ви пренася в дивата страна на природата от първия момент, в който стъпите на азорска почва.

Екзотични дестинации, които можем да посетим за сравнително малко пари

Малко познати факти за Азорските острови

Съставени от девет главни острова - Пико, Файал, Сао Жорж, Флореш, Корво, Грасиоза, Терсейра, Сао Мигел и Санта Мария, Азорските острови са автономен регион, принадлежащ към Португалия. Столицата им, Понта Делгада, се намира на остров Сао Мигел, който е и най-близкия до Европа. Архипелагът се намира в сърцето на Атлантическия океан, на около 1600 км от Португалия, 1507 км от Мароко и 1925 км от остров Нюфаундленд, Канада.

острови

Духът на свободата и уникалният пейзаж

Азорските острови са източник на вдъхновение със своя дух на свобода и автентичност. Тяхното мото "По-добре да умрем свободни, отколкото да живеем във фалшив мир" отразява духа на тези острови. Наименованието им, което пряко се превежда като "островите на ястребите", ги отличава като уникални и съхранява символа на ястреб върху герба им.

История и природа на Азорските острови

Историята на Азорските острови преди колонизацията им е обляна в мистерии и макар да има твърдения за население преди португалците, те не са потвърдени. Заселниците от Иберийския полуостров донесли със себе си култури и животни, които днес са част от богатата флора и фауна на островите.

Къде се намира остров Аруба - владение на Нидерландия

Вулканични по произход, Азорските острови предлагат уникален пейзаж, а вулканичната активност придава на този район допълнителна привлекателност. Най-високият връх е на остров Пико, издигащ се на 2351 м над морското равнище.

Атракции и уникални изживявания

Посетителите на Азорските острови имат възможността да се докоснат до местните традиции, като например разходка с лодка за наблюдение на китове. Островът Пико е особено известен със срещите с кашалоти, които обитават водите около него. Музеят на китоловците в Лажеш до Пику предлага възможност за поглед към историята на този вид лов и има важно значение за местната общност.

Частните острови на най-големите милиардери - в челото пак е Бил Гейтс (ВИДЕО)

Уникалната архитектура и красивите пейзажи

Архитектурата на Азорските острови е още една атракция, която привлича почитателите на необичайното. Къщите, административните сгради и храмовете са изградени от черни вулканични камъни, а улиците са покрити с традиционен рисуван калдъръм, което придава уникален характер на островите.

Азорските острови са жив образец за това как природа, история и култура могат да се съчетаят в една удивителна картина. Този автентичен край е идеалното място за тези, които търсят нещо различно от обичайните туристически дестинации. Открийте магията на Азорските острови, където приключението ви чака извън обичайните маршрути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com