Къде у нас ще можем да похапваме родни ястия от Средновековието?

24365
Къде у нас ще можем да похапваме родни ястия от Средновековието?
Снимка: mithra-international.org

Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” съобщи, че ресторантьорите във Велико Търново са подели инициатива и предлагат меню с автентични родни ястия от Средновековието.

Това интересно решение ще обхване периода 9 – 13 април, когато се провежда  Международното изложение “Културен туризъм-2014″.

На 2 април Царевец ще заблести в синьо

На 2 април малко след  20:00ч. крепостта Царевец ще светне в синьо, съобщи DarikNews. Инициативата е част от световната кампания ...

Рецептите за ястията от епохата на столичния Търновград са издирени и адаптирани от доц. Иван Лазаров, ръководител  на катедра “Стара и средновековна история” в Исторически факултет на Великотърновския университет.

Те носят атрактивни имена като “Печено по деспотски” (с агнешки бут), “Телешко разсол – Радостта на войника”, “Столично пиле”, ”Каша от булгур – Спасението на селяка” и др.

С булгур и прясно мляко е и десертът в средновековното меню, който ще се предлага с мед, петмез, рачел или сладко от горски плодове.

Предстои Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”, със съдействието на местни ресторантьори, да  наложи марката ”Средновековна  търновска кухня” и да я превърне в още една от местните туристически атракции, уточняват организаторите.

Ричард Клайдерман гостува във Велико Търново с оркестъра на Класик ФМ Радио

Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра Оркестъра на Класик ФМ радио за своя концерт във Велико Търново. Шоуто е днес в ДКС &b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com