Лесни начини за отпушване на канала, без да викаме водопроводчик

7228
Лесни начини за отпушване на канала, без да викаме водопроводчик
Снимка: iStock

1. За да отпушите мивка – използвайте огъната телена закачалка

 Косата, кожата, мръсотията и хранителните частици могат лесно да запушат каналите ви, тъй като си взаимодействат със сапунената утайка, която се натрупва по стените на дренажната ви тръба. С течение на времето това може да забави водния поток.

Трудно ли е отпушването на канали?

Не са малко хората, които имат запушени канали у дома. Те се оплакват от течове и дори наводнения, а понякога задачата по отпушването, ...

Една обикновена закачалка може ефективно да отпуши запушена мивка. Вземете обикновена закачалка, изправете я и оформете малка кука в единия край на жицата. Натиснете този край бавно надолу в отвора и започнете да „ловите риба“. Избягвайте да натискате закачалката надолу, тъй като това може да премести запушването по-надолу по канала. Вместо това използвайте нежни движения за „побутване“ и „закачане“, за да помогнете за изместването нагоре и премахването на боклука, който запушва канала ви.

2. За канали за душ и тоалетна – препарат за съдове

Душ каналите лесно се запушват с косми. При тоалетните обикновено това са изпражнения, излишна тоалетна хартия, кърпички, женски санитарни продукти или топчета памучна вата (винаги изхвърляйте всичко, което не е тоалетна хартия, в кошчето!).

Препаратът за съдове е чудесно решение за тези места, защото разгражда остатъците и смазва канализацията ви. Изсипете в чаша препарат за съдове, смесете го с вряла вода. След това използвайте бутало, за да помогнете за отстраняването на запушването. Можете също така да сложите гумени ръкавици и да използвате ръцете си, за да облекчите запушването сами.

3. Сода за хляб и оцет

Отпушване на канали – най-често срещаните проблеми и техните решения

Кога се налага отпушване на канали? Най-често това се случва след дълъг период на експлоатация, особено ако дълго време преди това тръб...

Първо изсипете вряла вода в канализацията и изчакайте, докато водата се оттече. След това изсипете около половин чаша сода за хляб в канала. Отгоре изсипете смес от една чаша гореща вода и една чаша бял оцет. Оставете тази смес да подейства поне един час, въпреки че е най-добре да я оставите да престои възможно най-дълго за максимален ефект.

След това използвайте гореща вода, за да изтече всичко в тръбите и наблюдавайте дали водата се оттича правилно.

4. Содата за хляб не работи? Опитайте сода за миене

Ако содата бикарбонат ви е провалила и търсите по-силна домашна алтернатива, содата за миене е следващият ви най-добър залог.

Содата за миене, известна още като натриев карбонат, обикновено се използва в почистващи продукти и е чудесна помощ за отпушване на канали. Тя е по-алкална от содата за хляб и е по-силно средство за почистване на канализацията.

Хитри начини за отпушване на мивката

Дребните несгоди в ежедневието ни могат да ни изнервят до такава степен, че да станем дори агресивни. Ако това ви звучи невероятно, мож...

Изсипете малко вряла вода в мивката си, последвана от чаша сода за миене. След това се налейте чаша вряла вода и оставете за 5 минути. Това трябва да помогне за премахване на всякакво запушване. Ако мивката ви все още се източва бавно, повторете процеса отново

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com